Rozważania nad stabilno
- parrotlarch
- Beginner
Młody napisał że mój poradnik na temat instalacji modemu ZXDSL 852 v.2 http://debian.linux.pl/viewtopic.php?t=8227 jest jedynym poradnikiem, który zadziałał.
Bierzcie przykład ze mnie i piszcie dokładne, sprawdzone poradniki, które działają. Bo ja np.miałem na początku bardzo duży problem jak zainstalować Javę pod Firefoxa w Debianie.
[ Dodano: 2008-05-03, 20:51 ]
Co Ty mi tu pokazujesz? Jakąś angielską stronę? Który początkujący to obczai?
Widzę, że jednak sam będę musiał ten poradnik napisać.
Bierzcie przykład ze mnie i piszcie dokładne, sprawdzone poradniki, które działają. Bo ja np.miałem na początku bardzo duży problem jak zainstalować Javę pod Firefoxa w Debianie.
[ Dodano: 2008-05-03, 20:51 ]
Kod: Zaznacz cały
http://howtoforge.com/the...top_debian_etch Widzę, że jednak sam będę musiał ten poradnik napisać.
Wiesz co chyba zaczynasz sobie kpic. Przeciez to wszystko jest OPISANE. Wychodzi na to , ze 50 osob z forum ma byc 24h na dobe i robic za wyszukiwarki i podkladac linki.Wiesz co?! Ja może nie jestem moderatorem ale pokazałem temu młodemu krok po kroku jak wszystkie podstawowe czynności po instalacyjne ma wykonać na Debianie Etch. Czego na pewno by w tak krótkim czasie nie znalazł na Waszym forum.
Umiejetnosc i chec wyszukiwania informacji musi posiadac kazdy uzytkownik jesli nie chce byc tylko biernym klikaczem i chce SWIADOMIE skonfigurowac swoj system. Flash, Java to jest opisane na tym forum, opcja wyszukiwania dziala. Wklepanie w google "java flash firefox debian" tez nie przekracza niczyich mozliwosci.
Napisales poradnik dla modemu, chwala ci. Ale jak u kogos nie zadziala i napisze, ze u niego nie zadzialalo to co obrazisz sie na caly swiat, zmienisz system bo ci uzytkownicy nie odpowiadaja i nie doceniaja twojego howto? Narazie twoja postawa jest calkowicie roszczeniowa. Tamto zle, tamto nie pasuje, zrobcie inaczej.
Teraz pomysl, ze wejdzie tu 50 osob i kazda zalozy temat jak zainstalowac jave/flasha i mamy burdel na forum gotowy. (czemu sie zupelnie nie dziwie jak ostro jest na forum Ubuntu.pl gdzie maja kilka tysiecy wejsc dziennie). Pomogles 2 osobom, zobaczymy czy tak samo zrobisz po 30 razie dzien w dzien wyszukiwac i wklepywac wciaz te same informacje, a twoj howto bedzie wisial przypiety jak wol na wierzchu.
Napisales poradnik dla modemu, chwala ci. Ale jak u kogos nie zadziala i napisze, ze u niego nie zadzialalo to co obrazisz sie na caly swiat, zmienisz system bo ci uzytkownicy nie odpowiadaja i nie doceniaja twojego howto? Narazie twoja postawa jest calkowicie roszczeniowa. Tamto zle, tamto nie pasuje, zrobcie inaczej.
Teraz pomysl, ze wejdzie tu 50 osob i kazda zalozy temat jak zainstalowac jave/flasha i mamy burdel na forum gotowy. (czemu sie zupelnie nie dziwie jak ostro jest na forum Ubuntu.pl gdzie maja kilka tysiecy wejsc dziennie). Pomogles 2 osobom, zobaczymy czy tak samo zrobisz po 30 razie dzien w dzien wyszukiwac i wklepywac wciaz te same informacje, a twoj howto bedzie wisial przypiety jak wol na wierzchu.
Napisales poradnik dla modemu, chwala ci. Ale jak u kogos nie zadziala i napisze, ze u niego nie zadzialalo to co obrazisz sie na caly swiat, zmienisz system bo ci uzytkownicy nie odpowiadaja i nie doceniaja twojego howto?Pozwolę się wtrącić (przepraszam, że po paru głębszych). Przeczytałem ostatnią stronę tego wątku i załapałerm mniej więcej o co chodzi. Ja na forum jestem od chyba połowy 2007 roku, a debiana mam mniej więcej 4-5 lat. Nie jestem informatykiem i nie radzę sobie sam w tym względzie. System mi chodzi bez usterek, łącznie ze skanerem, drukarką, aparatem, telefonem itp. dzięki pomocy z internetu, ale zobaczcie ile mam postów. I wszystkie raczej z odpowiedziami na pytania, a nie z pytaniami. Rzeczywiście google i fora z odpowiednimi opcjami wyszukiwania dają odpowiedzi na praktycznie wszystkie pytania. Nie potrzeba powielać i pytań na forach i odpowiedzi. Wszystko zależy od inwencji szukającego, ale również od chęci odpowiadającego. Dajcie spokój.;-)
Cóż, jeśli tylko masz na to wystarczającą wiedzę - w co, w przeciwieństwie do wygórowanego mniemania o sobie, po Twoich postach wielce wątpię - to pisz. Użytkownicy linuksa będą zachwyceni.