Rozważania nad stabilno
- parrotlarch
- Beginner
Młody napisał że mój poradnik na temat instalacji modemu ZXDSL 852 v.2 http://debian.linux.pl/viewtopic.php?t=8227 jest jedynym poradnikiem, który zadziałał.
Bierzcie przykład ze mnie i piszcie dokładne, sprawdzone poradniki, które działają. Bo ja np.miałem na początku bardzo duży problem jak zainstalować Javę pod Firefoxa w Debianie.
[ Dodano: 2008-05-03, 20:51 ]
Co Ty mi tu pokazujesz? Jakąś angielską stronę? Który początkujący to obczai?
Widzę, że jednak sam będę musiał ten poradnik napisać.
Bierzcie przykład ze mnie i piszcie dokładne, sprawdzone poradniki, które działają. Bo ja np.miałem na początku bardzo duży problem jak zainstalować Javę pod Firefoxa w Debianie.
[ Dodano: 2008-05-03, 20:51 ]
Kod: Zaznacz cały
http://howtoforge.com/the...top_debian_etch
Widzę, że jednak sam będę musiał ten poradnik napisać.
Wiesz co chyba zaczynasz sobie kpic. Przeciez to wszystko jest OPISANE. Wychodzi na to , ze 50 osob z forum ma byc 24h na dobe i robic za wyszukiwarki i podkladac linki.
Wiesz co?! Ja może nie jestem moderatorem ale pokazałem temu młodemu krok po kroku jak wszystkie podstawowe czynności po instalacyjne ma wykonać na Debianie Etch. Czego na pewno by w tak krótkim czasie nie znalazł na Waszym forum.
Umiejetnosc i chec wyszukiwania informacji musi posiadac kazdy uzytkownik jesli nie chce byc tylko biernym klikaczem i chce SWIADOMIE skonfigurowac swoj system. Flash, Java to jest opisane na tym forum, opcja wyszukiwania dziala. Wklepanie w google "java flash firefox debian" tez nie przekracza niczyich mozliwosci.
Napisales poradnik dla modemu, chwala ci. Ale jak u kogos nie zadziala i napisze, ze u niego nie zadzialalo to co obrazisz sie na caly swiat, zmienisz system bo ci uzytkownicy nie odpowiadaja i nie doceniaja twojego howto? Narazie twoja postawa jest calkowicie roszczeniowa. Tamto zle, tamto nie pasuje, zrobcie inaczej.
Teraz pomysl, ze wejdzie tu 50 osob i kazda zalozy temat jak zainstalowac jave/flasha i mamy burdel na forum gotowy. (czemu sie zupelnie nie dziwie jak ostro jest na forum Ubuntu.pl gdzie maja kilka tysiecy wejsc dziennie). Pomogles 2 osobom, zobaczymy czy tak samo zrobisz po 30 razie dzien w dzien wyszukiwac i wklepywac wciaz te same informacje, a twoj howto bedzie wisial przypiety jak wol na wierzchu.
Napisales poradnik dla modemu, chwala ci. Ale jak u kogos nie zadziala i napisze, ze u niego nie zadzialalo to co obrazisz sie na caly swiat, zmienisz system bo ci uzytkownicy nie odpowiadaja i nie doceniaja twojego howto? Narazie twoja postawa jest calkowicie roszczeniowa. Tamto zle, tamto nie pasuje, zrobcie inaczej.
Teraz pomysl, ze wejdzie tu 50 osob i kazda zalozy temat jak zainstalowac jave/flasha i mamy burdel na forum gotowy. (czemu sie zupelnie nie dziwie jak ostro jest na forum Ubuntu.pl gdzie maja kilka tysiecy wejsc dziennie). Pomogles 2 osobom, zobaczymy czy tak samo zrobisz po 30 razie dzien w dzien wyszukiwac i wklepywac wciaz te same informacje, a twoj howto bedzie wisial przypiety jak wol na wierzchu.
Napisales poradnik dla modemu, chwala ci. Ale jak u kogos nie zadziala i napisze, ze u niego nie zadzialalo to co obrazisz sie na caly swiat, zmienisz system bo ci uzytkownicy nie odpowiadaja i nie doceniaja twojego howto?
Pozwolę się wtrącić (przepraszam, że po paru głębszych). Przeczytałem ostatnią stronę tego wątku i załapałerm mniej więcej o co chodzi. Ja na forum jestem od chyba połowy 2007 roku, a debiana mam mniej więcej 4-5 lat. Nie jestem informatykiem i nie radzę sobie sam w tym względzie. System mi chodzi bez usterek, łącznie ze skanerem, drukarką, aparatem, telefonem itp. dzięki pomocy z internetu, ale zobaczcie ile mam postów. I wszystkie raczej z odpowiedziami na pytania, a nie z pytaniami. Rzeczywiście google i fora z odpowiednimi opcjami wyszukiwania dają odpowiedzi na praktycznie wszystkie pytania. Nie potrzeba powielać i pytań na forach i odpowiedzi. Wszystko zależy od inwencji szukającego, ale również od chęci odpowiadającego. Dajcie spokój.;-)
Cóż, jeśli tylko masz na to wystarczającą wiedzę - w co, w przeciwieństwie do wygórowanego mniemania o sobie, po Twoich postach wielce wątpię - to pisz. Użytkownicy linuksa będą zachwyceni.