Layout forum

Wszystko Off Topic
velmafia
Member

Post autor: velmafia »

co do szerokości forum, to mi pasuje tak jak jest, bo lepiej się czyta, ale rozumiem że niektórzy wolą mieć szerokie forum.
temat był już przerabiany na IRCu poprzez krótkie głosowanie zostało wybrane tak jak jest.
co do skórki, to jest to w planach ale nie ma kto tego zrobić, więc jeśli ktoś by się tego podjął, to niech się zgłosi do admina/do mnie.

aloha
castor
Beginner

Post autor: castor »

Rozumiem ze ladna i sie moze podobac, ale wlasnie zle sie czyta :( Marnotrastwo miejsca, a jak powiekszy sie czcionke to wogole lipa :(

Bo efektywna wykorzystywana szerokosc tekstu do czytania czyli zawartosc tematu zajmuje zaledwie: ~ 612px . Zobacz siobie jak to wyglada na macierzy 1600x1200:

Obrazek

Poza tym po co robic nowa skorke jak juz jest i ladna, wystarczy tylko te 100% tam wrzucic :)

no ale jesli temat byl juz poruszany i zostalo tak przeglosowane to prosze wlaczcie chociaz opcje indiwidualnego wyboru skorki w profilu uzytkownika.

.
daris
Beginner

Post autor: daris »

Właśnie - najlepiej skopiujcie tą skórkę i przeróbcie jedną żeby była rozciągnięta na 100% i każdy sobie wybierze co mu się podoba ;-)
velmafia
Member

Post autor: velmafia »

już Panowie macie drugą skórkę szeroką na cały ekran.
tylko było robione to "na szybkiego" i górny pasek za bardzo nie pasuje, jak by ktoś chciał pomóc go poprawić to było by miło, jeśli nikt z forumowiczów nie pomoże w dostosowaniu tego paska, to admin zrobi to jak będzie miał czas.

aloha
castor
Beginner

Post autor: castor »

no i jest slicznie :) dziekuje!

wymien menu.gif w templates/deox_wide/images/ na ten stad :arrow:menu.gif

Oczywiscie nazwe na menu.gif trzeba zmienic ;)

No i jak chcesz by wsio ladnie wygladalo to mozna GoogleAdds wsadzic w

Kod: Zaznacz cały

<div style="text-align:center"> [...]</div>
:)
Gość

Post autor: Gość »

No teraz (z szerokim layoutem) to jest pięknie :)
daris
Beginner

Post autor: daris »

[quote="castor"]wymien menu.gif w templates/deox_wide/images/ na ten stad :arrow: menu.gif

Oczywiscie nazwe na menu.gif trzeba zmienic ]
Albo zmień w css'ie nav1 na

Kod: Zaznacz cały

background: url('....') no-repeat center center;
Wtedy ten obrazek z tła zostanie wyśrodkowany ;-)
Awatar użytkownika
Spass
Beginner

Post autor: Spass »

Skóra wide jest świetna, dzięki za jej dodanie. Tylko zastanawiam się czy nie lepiej byłoby zwiększyć czcionkę w postach (i w oknie pisania postu) o jeden rozmiar. Przyznam szczerze, że na monitorze 15", na którym mam "przyjemność" ostatnio pracować, trzeba trochę wysilić wzrok. Na większym monitorze jest lepiej. A skoro nie ma już stałej szerokości, to większa czcionka nie powinna zbytnio rozwalać forum. To taka moja mała propozycja. Myślę, że warto zobaczyć czy nie wyglądałoby to lepiej.
Deathman
Beginner

Post autor: Deathman »

Jak chcesz cos powiekszyc to przeciez mozna kazda strone w przegladarce powiekszyc..w Operze ctrl+ scrol w góre lub dół....więc nie ma potrzeby czegokolwiek powiększać...
Awatar użytkownika
Spass
Beginner

Post autor: Spass »

Zgadza się, ale chyba wyraźnie napisałem, że chodzi mi tylko o czcionkę w postach. Posługując się screenem z poprzedniej strony, chodzi mi o ten zaznaczony obszar (pomijając "Wysłany: Dzisiaj 15:35" i sygnatury). Według ciebie nie ma potrzeby, a według mnie jest.
ODPOWIEDZ