Layout forum

Wszystko Off Topic
castor
Beginner

Layout forum

Post autor: castor »

Witam,

Fajne forum i duzo tu ciekawych tematow, ale w erze monitorow HD layout o szerokosci 800px jest moim zdaniem nie namiejscu.

Kolorystyka ladana i sam layout ladnie wyglada, lecz jak powiekszy sie czcionke w temacie to czytac ciezko :(

Mogli byscie zmienic ten layout na dynamiczny. tzn . tak by sie dopasywal do szerokosci strony, tak jak jest to na wiekszosci for. (ubuntuforums.org,bbs.archlinux.org,forums.gentoo.org. itd)

Lub chociaz pozwolcie w profilu zmiane na layout domyslny. By kto chce mogl se przelaczyc na brzydki phpbb, ale o wiele czytelniejszy layout.

Pozdrawiam
castor
Awatar użytkownika
qbsiu
Beginner

Post autor: qbsiu »

Masz troszkę racje :/
Deathman
Beginner

Post autor: Deathman »

No i ja też się zgodzę...
Awatar użytkownika
Spass
Beginner

Post autor: Spass »

Ja uważam, że wygląd forum psują zbyt wielkie i kolorowe sygnatury, jak u qbsiu. :)

A wracając do meritum, castor, temat rozszerzenia forum był poruszany tutaj. Jestem za, choć oczywiście nie jest to zbyt istotna sprawa.
Kaka'
Senior Member

Post autor: Kaka' »

Spass pisze:Jestem za, choć oczywiście nie jest to zbyt istotna sprawa.
Dokładnie, a co do podpisu towarzysza qbsiu to fakt - przesadził troszeczkę ]qbsiu[/b], nie lepiej zamieścić to w jednym tak jak ja mam? :>
Ventrue
Junior Member

Post autor: Ventrue »

Aj tam marudzicie. Forum jest jak babcia klozetowa - nie ma wyglądać i być reprezentacyjne, tylko ma być funkcjonalne ;-)
daris
Beginner

Post autor: daris »

Kod: Zaznacz cały

<table width="780" cellspacing="0" cellpadding="7" border="0" align="center">
To chyba to ;) - nie można dać zamiast 780, 100%? (chyba w pliku overall_header.tpl to siedzi)

A i jak już tak wszyscy marudzą to i ja ;-) Nie można by zrobić więcej działów? Na przykład na forum.ubuntu.pl jest to dużo lepiej poklasyfikowane (wiem, kopiujecie wszystko z http://forums.debian.net :-D )
Kaka'
Senior Member

Post autor: Kaka' »

daris pisze:Nie można by zrobić więcej działów?
IMO, bezsensu - bo i po co? Tylko większy burdel się zrobi. I tak ostatnio rozdzieliliśmy jeden dział. No moim zdaniem jest teraz OK i z działami nie należy przesadzać :)
Awatar użytkownika
Spass
Beginner

Post autor: Spass »

daris pisze:(wiem, kopiujecie wszystko z http://forums.debian.net :-D )
To nie kopiowanie, tylko raczej unifikacja. Według mnie nie ma potrzeby tworzyć teraz więcej działów, zgadzam się z Kaką'.
castor
Beginner

Post autor: castor »

Wracajac do szerokosci forum...

[quote="Ventrue"]Aj tam marudzicie. Forum jest jak babcia klozetowa - nie ma wyglądać i być reprezentacyjne, tylko ma być funkcjonalne ]

Dokladnie, tylko ze z 800px szerokosci ciut tej funkcjonalnosci ujmuje.

Ponizej wycinek kodu HTML, ktory trzeba by bylo zmienic w template. Jak widac szerokosc na twardo wpisano jako 780px i 753px. Wystarczy to zmienic na 100% w tych 3 miejscach i juz.

Kod: Zaznacz cały

<a name="top"></a><table width="780" cellspacing="0" cellpadding="7" border="0" align="center">
   <tr>
      <td class="bodyline">
	                             <table width="780" cellspacing="0" cellpadding="10" border="0" align="center"> 
	<tr> 
		<td class="bodyline">
			<table width="753" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0" align="center">
				<tr>

Lub chociaz, wlaczcie obcje wyboru skorki, dla uzytkownikow w profilu i domyslna skorke udastepnijcie.

.
ODPOWIEDZ