Nagrywanie w Audacity
-
Nagrywanie w Audacity
Nagrania w Audacity na pustym pliku wychodzą raczej w porządku - działa. Inna rzecz, że gdy chcę się pobawić w karaoke (nie pytać...) Brzmi jakby spowolnione (w razie czego mogę gdzieś aplołdnąć efekt). Podejrzewam, że to dlatego że korzysta z OSS (jak ustawiłem OSS w Q2 to strasznie trzeszczało, a jak raz w Gnome-mixerze ustawiłem, to tylko jedno źródło dźwięku działało). Jest jakiś sposób?
Tak, audacity korzysta z OSS. Nic na to nie poradzisz. Chyba, że jakoś przekierujesz to na dmix'a lub jakiś serwer dźwięku, np. esd. Zajrzyj do przyklejonego tematu.Nagrania w Audacity na pustym pliku wychodzą raczej w porządku - działa. Inna rzecz, że gdy chcę się pobawić w karaoke (nie pytać...) Brzmi jakby spowolnione (w razie czego mogę gdzieś aplołdnąć efekt). Podejrzewam, że to dlatego że korzysta z OSS (jak ustawiłem OSS w Q2 to strasznie trzeszczało, a jak raz w Gnome-mixerze ustawiłem, to tylko jedno źródło dźwięku działało). Jest jakiś sposób?
Re: Nagrywanie w Audacity
Może poszukaj tutaj. . Nawiasem mówiąc ogólnie fajowy serwisik...Speaktrap! pisze:Nagrania w Audacity na pustym pliku wychodzą raczej w porządku - działa. Inna rzecz, że gdy chcę się pobawić w karaoke (nie pytać...) Brzmi jakby spowolnione (w razie czego mogę gdzieś aplołdnąć efekt). Podejrzewam, że to dlatego że korzysta z OSS (jak ustawiłem OSS w Q2 to strasznie trzeszczało, a jak raz w Gnome-mixerze ustawiłem, to tylko jedno źródło dźwięku działało). Jest jakiś sposób?