Nagrywanie w Audacity

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
Speaktrap!

Nagrywanie w Audacity

Post autor: Speaktrap! »

Nagrania w Audacity na pustym pliku wychodzą raczej w porządku - działa. Inna rzecz, że gdy chcę się pobawić w karaoke (nie pytać...) Brzmi jakby spowolnione (w razie czego mogę gdzieś aplołdnąć efekt). Podejrzewam, że to dlatego że korzysta z OSS (jak ustawiłem OSS w Q2 to strasznie trzeszczało, a jak raz w Gnome-mixerze ustawiłem, to tylko jedno źródło dźwięku działało). Jest jakiś sposób?
Kaka'
Senior Member

Post autor: Kaka' »

Nagrania w Audacity na pustym pliku wychodzą raczej w porządku - działa. Inna rzecz, że gdy chcę się pobawić w karaoke (nie pytać...) Brzmi jakby spowolnione (w razie czego mogę gdzieś aplołdnąć efekt). Podejrzewam, że to dlatego że korzysta z OSS (jak ustawiłem OSS w Q2 to strasznie trzeszczało, a jak raz w Gnome-mixerze ustawiłem, to tylko jedno źródło dźwięku działało). Jest jakiś sposób?
Tak, audacity korzysta z OSS. Nic na to nie poradzisz. Chyba, że jakoś przekierujesz to na dmix'a lub jakiś serwer dźwięku, np. esd. Zajrzyj do przyklejonego tematu.
e-gore
Beginner

Re: Nagrywanie w Audacity

Post autor: e-gore »

Speaktrap! pisze:Nagrania w Audacity na pustym pliku wychodzą raczej w porządku - działa. Inna rzecz, że gdy chcę się pobawić w karaoke (nie pytać...) Brzmi jakby spowolnione (w razie czego mogę gdzieś aplołdnąć efekt). Podejrzewam, że to dlatego że korzysta z OSS (jak ustawiłem OSS w Q2 to strasznie trzeszczało, a jak raz w Gnome-mixerze ustawiłem, to tylko jedno źródło dźwięku działało). Jest jakiś sposób?
Może poszukaj tutaj. . Nawiasem mówiąc ogólnie fajowy serwisik...
ODPOWIEDZ