Witam.
Mam pytanie, otóż domyślny menedżer plików nie może otworzyć partycji ntfs. Natomiast PCMAN tak, rozpoznaje otwiera. Teraz pytanie: jak zmusić domyślnego menedżera do otwierana partycji albo jak ustawić pcmana aby to on był domyślnym? Wszystko pod GNOME oczywiście.
Dziękuję.
PCMAN domy
Porada nr 4 na tej stronie: http://jakilinux.org/gnome/usprawniamy-pulpit-gnome/
Nie chciałem zakładać nowego tematu więc pisze tu. Bo też walczę z podmianą nautilusa na pcmana ale żadnych efektów porady z linku wyżej u mnie w ogóle nic nie dają. Wie ktoś może jak można podmienić tego nautilusa na pcmana?
Edit:
Z paska zaczął się włączać pcman po modyfikacji pliku:
gdzie w miejscu linii:
wstawiamy:
Wtedy dopiero zaczyna działać ale tylko z paska, a co zrobić żeby chciał przeglądać folder z poziomu pulpitu i uruchamiał się pcman?
Edit:
Z paska zaczął się włączać pcman po modyfikacji pliku:
Kod: Zaznacz cały
/usr/share/applications/nautilus-folder-handler.desktopKod: Zaznacz cały
Exec=nautilus --no-desktop %U Kod: Zaznacz cały
Exec=pcmanfm %UWitam.
Ze względu na powolność nautilusa chciałem go zamienić, na genialnego moim zdaniem, pcmana. Niestety, nie mam pojęcia, w jaki sposób ustawić Pcmana jako domyślny menadżer plików. Korzystałem z podlinkowanego wyżej poradnika, ale w Debianie nie ma następujących plików, które trzeba zmodyfikować
Ze względu na powolność nautilusa chciałem go zamienić, na genialnego moim zdaniem, pcmana. Niestety, nie mam pojęcia, w jaki sposób ustawić Pcmana jako domyślny menadżer plików. Korzystałem z podlinkowanego wyżej poradnika, ale w Debianie nie ma następujących plików, które trzeba zmodyfikować
Czy ktoś mógłby mi łopatologicznie wytłumaczyć, w jaki sposób mam to zrobić? Bo coś mi się wydaje, że ten poradnik pisano tylko dla Ubuntu./usr/share/applications/nautilus-computer.desktop
/usr/share/applications/nautilus-home.desktop