Witam.
Mam jedno pytanie, przeczytałem, że wyszły uaktualnienia paczek do pobrania z Debianem na głównym serwisie.
Czy ktoś wie czy wyszły poprawki do netinstall, do wersji testowej bo jest tam problem z Gubem, narazie nie mam czasu za bardzo na zabawe z GRUBem i chciałbym zainstalowac debiana i w końcu cieszyć się linuksem.
Mile widziane linki do wersji netinstall, która została poprawiona.
Pozdrawiam.
Netinstal, pytanie ?
http://www.us.debian.org/devel/debian-installer/
Obrazy netinstall lenny'ego wychodza na zasadzie codziennych kompilacji wiec jesli masz problem z grubem, sprobuj sciagnac obraz nastepnego dnia lub pare dni pozniej. Tego typu problemy sa rozwiazywane na biezaco.debian.org pisze:Jeśli lubisz pomagać testować najświeższe, przyszłe wydania instalatora lub masz problemy ze sprzętem, albo inne kłopoty, spróbuj jednej z codziennych kompilacji, która zawiera najnowsze dostępne wersje komponentów instalatora.
Nie będe zakładał nowego tematu więc podepne się tutej.Czy istnieje możliwość uaktualnienia orazu płyty (testing) tak jak np. w openSuse gdzie są obrazy delta.Zaraz pewnie będzie odpowiedz,ale po co fajnie by było gdyby np w razie poważnej awarii systemu przeprowadzić instalke z płyty z najnowszymi poprawkami.