Netinstal, pytanie ?

Pomoc dotycząca instalacji systemu
rob.cioo

Netinstal, pytanie ?

Post autor: rob.cioo »

Witam.

Mam jedno pytanie, przeczytałem, że wyszły uaktualnienia paczek do pobrania z Debianem na głównym serwisie.

Czy ktoś wie czy wyszły poprawki do netinstall, do wersji testowej bo jest tam problem z Gubem, narazie nie mam czasu za bardzo na zabawe z GRUBem i chciałbym zainstalowac debiana i w końcu cieszyć się linuksem.

Mile widziane linki do wersji netinstall, która została poprawiona.
Pozdrawiam.
brz
Beginner

Post autor: brz »

http://www.us.debian.org/devel/debian-installer/
debian.org pisze:Jeśli lubisz pomagać testować najświeższe, przyszłe wydania instalatora lub masz problemy ze sprzętem, albo inne kłopoty, spróbuj jednej z codziennych kompilacji, która zawiera najnowsze dostępne wersje komponentów instalatora.
Obrazy netinstall lenny'ego wychodza na zasadzie codziennych kompilacji wiec jesli masz problem z grubem, sprobuj sciagnac obraz nastepnego dnia lub pare dni pozniej. Tego typu problemy sa rozwiazywane na biezaco.
rob.cioo

Post autor: rob.cioo »

Ok thx.

Miło takie coś słyszeć od razu zachęca do kożystania z linuxa.
Dzięki za pomoc.
Bodzio
Junior Member

Post autor: Bodzio »

ponadto jest tam obraz businnesscard, który całą instalację poprowadzi praktycznie z netu - omijając błędy pakietów.
doker

Post autor: doker »

Nie będe zakładał nowego tematu więc podepne się tutej.Czy istnieje możliwość uaktualnienia orazu płyty (testing) tak jak np. w openSuse gdzie są obrazy delta.Zaraz pewnie będzie odpowiedz,ale po co fajnie by było gdyby np w razie poważnej awarii systemu przeprowadzić instalke z płyty z najnowszymi poprawkami.
yantar
Member

Post autor: yantar »

O ile wiem, na serwerach umieszczany jest jedynie co dwa tygodnie aktualny snapshot testinga. (byc moze w wyjatkowych przypadkach szybciej jesli jest na nich blad instalatora)
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

jigdo daje taką możliwość jak aktualizacja obrazów iso
ODPOWIEDZ