mam następujący problem. Chciałbym pozmieniać nieco kolorystykę Midnight Commandera 4.8.3 bo go używam na pełnym ekranie i ten niebieski nieźle po oczach daje, co prawda przełączam wtedy na tryb czarno biały
Kod: Zaznacz cały
mc -b
tak jak napisałem w tytule tematu nie mam pliku
~/.mc/ini
Utworzyłem plik ręcznie po czym wpisałem do niego:
[Colors]
base_color=normal=default,default:reverse=yellow,default:gauge=green,white:errors=white,red:input=black,yellow:menu=black,white:menusel=white,default:menuhot=red,white:menuhotsel=black,yellow:dnormal=default,default:dfocus=black,yellow:dhotnormal=yellow,default:dhotfcous=blue,yellow:helpnormal=white,default:helplink=yellow,default:helpslink=black,yellow:helpbold=green,default:helpitalic=white,black:executable=green,default:selected=black,white:marked=yellow,default:markselect=black,yellow:directory=white,default:link=cyan,default:device=brightgreen,default:special=magenta,default:core=red,default:editnormal=default,default:editbold=default,default
nie wiem czy to coś wnosi do tematu ale wszystkie czynności przeprowadzałem na Debian GNU/Linux 7.2 (wheezy) + xfce 4.8 jednak brak rezultatów.
Przeszukiwałem, google, i fora dyskusyjne jednak tam wszędzie jest opisywany ten plik konfiguracyjny
ini