Nie wiedziałem w którym dziale umieścić ten temat. Zależy mi na tym, by ktoś napisał czy ta książka o linuxie jest aktualna?
http://helion.pl/okladki/326x466/lkppp.jpg
Znalazłem ją gdzieś w szafie, jest ona z 2005 roku stąd te pytanie.
Zależy mi na tym bo w tamtych czasach była bardzo dobrze komentowana, że zawiera bogatą ilość wiedzy w stosunkowo małej objętości.
Jest oczywiście dostępna jako PDF do pobrania, z popularniej strony z logiem chomika
"Linux. Komendy i polecenia. Praktyczne przykłady.pdf"
Czy ta ksi
- LordRuthwen
- Moderator
Witam,
mam tą książkę i powiem, że rzadko z niej korzystam, ale czasem jest coś ciekawego w niej czego nie wiem. Książka jest tak podzielona pół na pół - część 1 to polecenia natomiast druga to programowanie z dialogami. Podstawy są opisane (jeśli chodzi o np. tworzenie funkcji, pętle itd) przydatna też jest ta książka jeżeli ktoś porusza się po kilku powłokach nie tylko w bash - można kupić ale generalnie jest w niej opisane to co można znaleźć w internecie w 10 min. Swoją drogą zna ktoś książkę odnośnie zaawansowanego programowania w bashu?
mam tą książkę i powiem, że rzadko z niej korzystam, ale czasem jest coś ciekawego w niej czego nie wiem. Książka jest tak podzielona pół na pół - część 1 to polecenia natomiast druga to programowanie z dialogami. Podstawy są opisane (jeśli chodzi o np. tworzenie funkcji, pętle itd) przydatna też jest ta książka jeżeli ktoś porusza się po kilku powłokach nie tylko w bash - można kupić ale generalnie jest w niej opisane to co można znaleźć w internecie w 10 min. Swoją drogą zna ktoś książkę odnośnie zaawansowanego programowania w bashu?