Wiam instaluje sobie deianka Etch z plytki na bardzo starym kompie (633 i 128mb-ram ogolnie nawet nie ma ps/2 :F i musialem przedpotopowej klawy szukac) i mam problem:
gdy bootuje mi sie system do instalacji to komp mi sie zawiesza.
Ostatnia linijka tuz przed zwiecha: Uniform CD-ROM driver Revision: 3.20
jak tak pare razy go resetowalem to za ktoryms razem przechodzi dalej wlacza sie ekran konfiguracji
Wybór języka
Układ klawiatury
wykrywanie sprzetu
no i wlasnie tutaj tez mi sie zwiesza ale udalo mi sie szybko podejrzec ( [alt]+F4 ) w jakim momencie i wlasnie cos pisalo o CD-ROM'ie rownierz
Zmienilem plyte CD i to samo
Zmienilem naped CD-ROM i to samo
Dysk i CD-ROM sa na innej tasmie IDE
Co moze byc nie tak???
[ Dodano: 2007-07-17, 15:54 ]
No no poszedlem juz dalej postanowilem odlaczyc CD-ROM i zainstalowac system z dyskietek i znowu ten sam problem zawiesza mi sie na konfiguracja/szukanie urzadzen typu CD-ROM tylko ze CD_ROM jest odlaczony moze ktoz zna jakis sposob zeby ominac ta czesc w instalacji, albo to jaka z czasci hardware moze zawieszac moment instalacji gdy jest wykrywany CD-ROM. Przypominam ze sprzet jest stary ;]
Pozdrawiam Liseeeek
[ Dodano: 2007-07-18, 16:43 ]
W biosie USB disabled i przy ladowaniu wylazclyem pcmcia i hula
Tera mam nastepny blad przy rozpakowywniu na dysk przy tar mam bad md5 sum i to na 2 roznych plytach ten sam blad ... :/ czasmi jeszcze swap file error :/ ale szit :F
[instalacja] [zwiecha] Uniform CD-ROM driver Revision: 3.20
Ojjjojjjjojj 
MD5 na roznych plytach teraz jest pytanie skad wziales te plyty. Czy obie pobrales czy moze
skopiowales. Jak blad MD5 to blad MD5. Ale skoro nonstop cos nie gra ja bym zaczal powoli szukac jakiegos bledu w hardzie. Zaczalbym od przetestowania pamieci. Jak tu sie nic nie uda to bym chwycil ten dysk podlaczyl go do innego kompa i sprawdzil dysk (przy okazji bym rozpakowal tego tara i sprawdzil co sie dzieje na innym kompie).

MD5 na roznych plytach teraz jest pytanie skad wziales te plyty. Czy obie pobrales czy moze