[instalacja] [zwiecha] Uniform CD-ROM driver Revision: 3.20

Pomoc dotycząca instalacji systemu
Liseeeek

[instalacja] [zwiecha] Uniform CD-ROM driver Revision: 3.20

Post autor: Liseeeek »

Wiam instaluje sobie deianka Etch z plytki na bardzo starym kompie (633 i 128mb-ram ogolnie nawet nie ma ps/2 :F i musialem przedpotopowej klawy szukac) i mam problem:
gdy bootuje mi sie system do instalacji to komp mi sie zawiesza.
Ostatnia linijka tuz przed zwiecha: Uniform CD-ROM driver Revision: 3.20
jak tak pare razy go resetowalem to za ktoryms razem przechodzi dalej wlacza sie ekran konfiguracji
Wybór języka
Układ klawiatury
wykrywanie sprzetu
no i wlasnie tutaj tez mi sie zwiesza ale udalo mi sie szybko podejrzec ( [alt]+F4 ) w jakim momencie i wlasnie cos pisalo o CD-ROM'ie rownierz

Zmienilem plyte CD i to samo
Zmienilem naped CD-ROM i to samo
Dysk i CD-ROM sa na innej tasmie IDE

Co moze byc nie tak???

[ Dodano: 2007-07-17, 15:54 ]
No no poszedlem juz dalej postanowilem odlaczyc CD-ROM i zainstalowac system z dyskietek i znowu ten sam problem zawiesza mi sie na konfiguracja/szukanie urzadzen typu CD-ROM tylko ze CD_ROM jest odlaczony moze ktoz zna jakis sposob zeby ominac ta czesc w instalacji, albo to jaka z czasci hardware moze zawieszac moment instalacji gdy jest wykrywany CD-ROM. Przypominam ze sprzet jest stary ;]

Pozdrawiam Liseeeek

[ Dodano: 2007-07-18, 16:43 ]
W biosie USB disabled i przy ladowaniu wylazclyem pcmcia i hula

Tera mam nastepny blad przy rozpakowywniu na dysk przy tar mam bad md5 sum i to na 2 roznych plytach ten sam blad ... :/ czasmi jeszcze swap file error :/ ale szit :F
stepek
Beginner

Post autor: stepek »

Ojjjojjjjojj :)
MD5 na roznych plytach teraz jest pytanie skad wziales te plyty. Czy obie pobrales czy moze ;) skopiowales. Jak blad MD5 to blad MD5. Ale skoro nonstop cos nie gra ja bym zaczal powoli szukac jakiegos bledu w hardzie. Zaczalbym od przetestowania pamieci. Jak tu sie nic nie uda to bym chwycil ten dysk podlaczyl go do innego kompa i sprawdzil dysk (przy okazji bym rozpakowal tego tara i sprawdzil co sie dzieje na innym kompie).
ODPOWIEDZ