Może niektórzy znają mój problem z niemożliwością instalacji gruba przy instalacji debiana więc dziś przypadkiem dowiedziałem się o cdlinux.pl polskiej dystrubucji bazujacej na debianie sid.
Poniewaz nie jestem doswiadczonym użytkownikiem linuksa w w szczególności debiana z obawą dodam repozytoria unstable do sources.list, tutaj mam pytanie czym grozi korzystanie z repozytoriów lenny zamiast sid?
Chciałbym zeby pakiety które instaluje byłby bardziej stabilne, ale nie wiem czym grozi takie mieszanie repozytoriów...?
pozdrawiam.
pytanie dotycz
kolega napisał że ma zupełnie inną dystrybucję, więc chyba go nie zrozumiałeś.Jak ma być stabilnie, to tylko stable (Etch). ¯adna inna gałąź (testing & unstable) Ci 100% stabilności nie gwarantuje, a tym bardziej mieszanie testing i sid'a.
william7, co do repo, to nie wiem jak duże różnice są pomiędzy CDlinux.pl a Debianem, dlatego nie wiem czy przypasują repozytoria, ale wydaje mi się że powinny działać.
jeśli CDlinux.pl jest oparty na Sidzie, to polecam Ci dać repo do Sida, w przeciwnym razie mogą być problemy z zależnościami.
a co do Twojego problemu z grubem, to może spróbuj po prostu zainstalować gruba z CDlinux.pl a zostawić sobie jako system Debiana.