- Pierwszy to taki, że menadżer aktualizacji z gnome zalicza za każdym razem zawieszenie gdy go włączam.
- Drugi dotyczy ,,screena okn''. Nie mogę przejrzeć plików z otoczenia sieciowego (mała sieć domowa, na drugim komputerze zainstalowany Windows, do tego jakieś dziwne problemy wykazuje menadżer połączeń (że niby brak połączeń).
- Trzeci dotyczy drugiego za każdym razem gdy korzystam z komendy aptitude wyskakuje mi ta notka co jest granę?
Otoczenie sieciowe nie mozna wy
-
Otoczenie sieciowe nie mozna wyświettlić zawartości katalogu - gnome
Jestem świeżo po instalacji Debiana (pierwszy system linuksowy) i powoli już zaczynam się w tym łapać lecz póki co nie mogę sobie poradzić z 3 problemami, do rzeczy:
Żeby manager pokazywał połączenie należy zmienić w pliku /etc/NetworkManager/nm-system-settings.conf wartość false na true jako root oczywiście.
Co do aptitude to należy w tym momencie wcisnąć klawisz "q" żeby poszło dalej ewentualnie naciskasz klawisz "tab" aż napis END zostanie podświetlony i wciskasz etner.
Co do aptitude to należy w tym momencie wcisnąć klawisz "q" żeby poszło dalej ewentualnie naciskasz klawisz "tab" aż napis END zostanie podświetlony i wciskasz etner.
-