brak postepu instalacji a wlasciwie nawet rozpoczecia

Pomoc dotycząca instalacji systemu
malbork

Post autor: malbork »

hej .. problem był całkowicie gdzie indziej. Miałem podłaczony na jednym kablu cd i nagrywarke dvd. Ale zmieniałem niedawno karte graficzna a ta potrzebuje osobnego zasilania , a że zasilacz nie miał już wolnych wyśc to odłaczyłem kabel zasilający od cd i podłączyłem do karty. cd został na kablu bez zasilania. Wiindzie nie robiło to problemu,nie widział system cdromu i już.. ale linux się zawieszał. odłaczyłem całkiem cd i instalacja poszła.

Ale.. mam kolejne problemy- system nie rozpoznaje prawidłowo karty graficznej, modemu (avm Fritz DSL PP) więc nie mam netu i karty telewizyjnej... a do kompilacji jądra i jakiś skomplikowanych ingerencji w system jeszcze nie dorosłem.. Po prostu porażka, brak wsparcia sprzętowego jest przerażający... nie wiem czy starczy mi cierpliwości
Kaka'
Senior Member

Post autor: Kaka' »

Ale.. mam kolejne problemy- system nie rozpoznaje prawidłowo karty graficznej, modemu (avm Fritz DSL PP) więc nie mam netu i karty telewizyjnej... a do kompilacji jądra i jakiś skomplikowanych ingerencji w system jeszcze nie dorosłem.. Po prostu porażka, brak wsparcia sprzętowego jest przerażający... nie wiem czy starczy mi cierpliwości
A może po prostu inny kernel zainstalujesz z repo?
malbork

Post autor: malbork »

nie wiem czy doczytałeś.. na razie mam ubuntu eee tak wiem debian jest 100x lepszy heheh, no ale mam ubuntu- własciwie też debian jaby nie spojrzeć. No i po godzinach prób ..szlag mnie trafił.

jakis sosób instalacji tego modemu jest, na necie znalazłem że najłatwiej pod Suse. A wcale nie taki prosty.. przynajmniej dla mnie ,a to najważniejsze żeby mieć net- na poczatek
ODPOWIEDZ