hej .. problem był całkowicie gdzie indziej. Miałem podłaczony na jednym kablu cd i nagrywarke dvd. Ale zmieniałem niedawno karte graficzna a ta potrzebuje osobnego zasilania , a że zasilacz nie miał już wolnych wyśc to odłaczyłem kabel zasilający od cd i podłączyłem do karty. cd został na kablu bez zasilania. Wiindzie nie robiło to problemu,nie widział system cdromu i już.. ale linux się zawieszał. odłaczyłem całkiem cd i instalacja poszła.
Ale.. mam kolejne problemy- system nie rozpoznaje prawidłowo karty graficznej, modemu (avm Fritz DSL PP) więc nie mam netu i karty telewizyjnej... a do kompilacji jądra i jakiś skomplikowanych ingerencji w system jeszcze nie dorosłem.. Po prostu porażka, brak wsparcia sprzętowego jest przerażający... nie wiem czy starczy mi cierpliwości
brak postepu instalacji a wlasciwie nawet rozpoczecia
A może po prostu inny kernel zainstalujesz z repo?Ale.. mam kolejne problemy- system nie rozpoznaje prawidłowo karty graficznej, modemu (avm Fritz DSL PP) więc nie mam netu i karty telewizyjnej... a do kompilacji jądra i jakiś skomplikowanych ingerencji w system jeszcze nie dorosłem.. Po prostu porażka, brak wsparcia sprzętowego jest przerażający... nie wiem czy starczy mi cierpliwości
nie wiem czy doczytałeś.. na razie mam ubuntu eee tak wiem debian jest 100x lepszy heheh, no ale mam ubuntu- własciwie też debian jaby nie spojrzeć. No i po godzinach prób ..szlag mnie trafił.
jakis sosób instalacji tego modemu jest, na necie znalazłem że najłatwiej pod Suse. A wcale nie taki prosty.. przynajmniej dla mnie ,a to najważniejsze żeby mieć net- na poczatek
jakis sosób instalacji tego modemu jest, na necie znalazłem że najłatwiej pod Suse. A wcale nie taki prosty.. przynajmniej dla mnie ,a to najważniejsze żeby mieć net- na poczatek