To prawdopodobnie wina złej współpracy sterowanika intela z najnowszym xorgiem. Tez miałem z tym problemy i cofnięcie xorga pomogło. Z tym, że u mnie to objawiało sie drastycznym spadkiem wydajności i brakiem akceleracji 3D.
Odnośnie sterowników intela i najnowszego xorga to błąd został zgłoszony na bugzilla już na początku września. Człowiekowi, który go zgłosił napisano, że błąd nie leży po stronie xorga, jednak moim zdaniem prawda jest inna. Również dorzuciłem swoje trzy grosze.
daimyo pisze:Również dorzuciłem swoje trzy grosze.
Ja przebijam moimi sześcioma. Może jestem jakimś szczęściarzem, ale u mnie nowy xorg i sterowniki Intela działają świetnie. Dodatkowo nowe jądro 2.6.31 i liczba fps mierzonych w Stellarium wzrosła o 30%. Karta gma945. Więc też twierdzę, że to nie xorg.
U mnie również działa wszystko idealnie. Dziś jedynie po pierwszym uruchomieniu X'ow był mały problem, ale po restarcie wszystko wróciło do normy. (Oczywiście kernel 2.6.31)
To co w sterownikach nadal tkwi błąd? Jedyne co mnie dziwi to to, że w nowym Ubuntu, które uruchomiłem jako LiveCD obraz nie skacze. W poprzednich wersjach 8.10, 9.04 obraz skakał. Nie wiem co jest grane?