Pro
- shevchenko1987
- Beginner
Prośba o paczki *.deb jądra w wersji 2.6.31
Witam. Czy mógłby ktoś zrobić standardową paczkę *.deb dla 32-bitowego systemu najnowszego jądra 2.6.31? Sam próbowałem, ale mi to nie wychodzi:code]kernel panic[/code] Nowe jajko chcę z tego względu, iż wczoraj i przedwczoraj była aktualizacja xorga, mesy itp. Mam intela i ekran mi zaczął skakać. Chcę zobaczyć czy na nowym jądrze też tak będzie. Czytałem, że sporo tam właśnie poprawili jeśli chodzi o karty Intela. Sprawdzałem i jeszcze nigdzie nie ma paczek.
Z góry dziękuje za pomoc.
Z góry dziękuje za pomoc.
Zainstaluj jajko z Siduksa, wpis do sources.list:
Kod: Zaznacz cały
deb [url]http://sidux.com/debian/[/url] sid main
Re: Prośba o paczki *.deb Kernela 2.6.31
A możesz dokładnie określić ten kernel panic? Ja miałem kernel panic - not sincing vfs, a to wszystko przez brak initrd.img. Wygenerować go można za pomocą polecenia:shevchenko1987 pisze:Sam próbowałem, ale mi to nie wychodzi (kernel panic).
mkinitramfs -o /boot/initrd.img-wersja_jądra /lib/modules/wersja_jądra
update-grub
- shevchenko1987
- Beginner
- shevchenko1987
- Beginner
Po wpisaniu loginu i hasła pokazuje się ekran powitalny to obcina chwilowo dolną cześć ekranu z prawej do lewej (tak przez około 1-2 sekundy). Na Ubuntu 8.10, 9.04 miałem tak samo. Tłumaczyli to błędami w sterownikach. Pod Gnome jak włączał się Totem to przy każdym otwarciu tego odtwarzacza ekran przeskakiwał tak jak przy starcie. Nie wiem czym to było spowodowane?
- shevchenko1987
- Beginner
shevchenko1987, odinstaluj wszystkie zabawki związane z wyświetlaniem obrazków w trakcie uruchamia systemu. Karty intela wymagają dobrej znajomości ustawienia parametrów startowych systemu itp. Jak nie chcesz mieć problemów lub nie masz chęci na zabawę to:I usuń wszystko z listy z opcją ,,purge''. Nie będzie problemów.
dpkg -l | grep splash