b
Moim zdaniem samo nie cofnie - to musi być wymuszone cofnięcie wersji systemu.ArnVaker pisze:Ja proponuję przekonać się najpierw, czy X-y wstaną. Jeżeli tak, to rozwiązać wreszcie pierwotny problem tego tematu.
PS Przypomniał mi się właśnie >>ten<< wątek autora tego tematu i przyznam, że trochę zgłupiałem.
fnmirk, masz rację.
I nawet zawartość tę już mamy tutaj
Chyba, że to tylko część zawartości. Co nie zmienia faktu, że podtrzymuję swoje zdanie, że ewentualne repozytoria sid-a nie będą przeszkadzać, gdy /etc/apt/preferences jest taki, jaki przytaczaliśmy wyżej.
I nawet zawartość tę już mamy tutaj

Chyba, że to tylko część zawartości. Co nie zmienia faktu, że podtrzymuję swoje zdanie, że ewentualne repozytoria sid-a nie będą przeszkadzać, gdy /etc/apt/preferences jest taki, jaki przytaczaliśmy wyżej.
Niestety nie wstał :/ArnVaker pisze:Ja proponuję przekonać się najpierw, czy X-y wstaną. Jeżeli tak, to rozwiązać wreszcie pierwotny problem tego tematu.
Miałem Sida i chciałem wykonać cofnięcie wersji, jednak po przeczytaniu odpowiedzi dałem sobie z tym spokój. Przed wykonaniemArnVaker pisze:PS Przypomniał mi się właśnie >>ten<< wątek autora tego tematu i przyznam, że trochę zgłupiałem.
Kod: Zaznacz cały
apt-get update && apt-get dist-upgrade
Czyli jednak zrobiłeś to cofnięcie wersji systemu? Tzn. edytowałeś /etc/apt/preferences tak jak pisaliśmy?jss pisze: Miałem Sida i chciałem wykonać cofnięcie wersji, jednak po przeczytaniu odpowiedzi dałem sobie z tym spokój. Przed wykonaniemmiałem tylko te wpisy, które podałem wyżej.Kod: Zaznacz cały
apt-get update && apt-get dist-upgrade
Edycja:
Celem uniknięcia zamieszania mocno polecam cofnięcie do wersji testowej - bez tego masz prawdopodobnie system mieszany Squeeze/Sid
O ile dobrze pamiętam to zrobiłem raz takie coś, że mając Sida, zmieniłem wpisy na testing i wykonałem:ArnVaker pisze:Toteż jest w cudzysłowie. Po usunięciu repozytoriów Sida "cofnie się" kiedy paczki w Squeeze pojawią się w nowszych wersjach niż były w tamtym momencie w Sidzie. A prędzej czy później to nastąpi.-5tan pisze:Moim zdaniem samo nie cofnie - to musi być wymuszone cofnięcie wersji systemu.
Ale nie o to chodzi, w zeszłym tygodniu autor miał Sida i chciał wrócić do Squeeze. To mnie zastanawia. Teraz po przyjrzeniu się widzę, że autor miał wpis z Sida tylko dla repozytorium "multimedia". Czyżby jednak nigdy nie miał Sida? Ciekawa sprawa...
aptitude full-upgrade
aptitude full-upgrade