[+] Znikn

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
Awatar użytkownika
MMW

Post autor: MMW »

ArnVaker pisze:Nie to miałem na myśli. Napisałem, że dragonn nie mógł ich mieć bez wspomnianego pakietu, a napisałem tak z uwagi na to, że zainstalował Debiana Squeeze w kwietniu/maju tego roku.
Ostatnio instalując Ubuntu 9.04 z minimal cd zainstalowałem gnome-core, nie miałem gnome-power-manager, a i tak wyłącznik był dostępny. To musi być jakaś "nowinka". A gnome-power-manager nie lubię, bo mi po prostu nie wygasza monitora jak powinien, do tego konfliktuje z ustawieniami w xorgu i muszę to obchodzić pakując do autostartu GNOME

Kod: Zaznacz cały

xset dpms 300 300 300
dragonn

Post autor: dragonn »

A ja chyba wiem skąd ten problem, miałem Sida z gnome-core, a to znikło po aktualizacji gnome do wersji 2.26 tak samo jak gnome-app-install (Dodaj/usuń programy), po prostu gnome-core od tej wersji nie zawiera pakietów gnome-power-manager i gnome-app-install i po aktualizacji gnome wyleciały bo były oznaczone jako automatyczne.
Dorian

Post autor: Dorian »

Witam

Również mam ten tam problem, zniknęła mi możliwość wyłączania systemu, muszę się najpierw wylogować a dopiero później to zrobić. Korzystam ze stabilnego oprogramowania a zniknęło to chyba od aktualizacji systemu.

1. Są jakieś szybkie i niezawodne nakładki graficzne na debiana? Myślę że przesiądę się z GNOME na coś innego.
2. Można konsole otworzyć jakimś skrótem klawiszowym? Używam debiana 7.2.
ODPOWIEDZ