Później na wygląd nakładają się m.in. gust i wyczucie estetyczne, czyli ogólnie umiejętność dostosowania.
Według ogólnych zasad przedstawianych dodatkowo na stronach powinniśmy odmieniać zgodnie z polskimi zasadami wszystkie wyrazy, które na to pozwalają. Niektórzy przesadzają z używaniem apostrofu np. w wyrazach: Debian, Windows itp.Firstborn pisze:Nie odmienia się takiego słowotwórstwa.
1. Nie wiem czemu miała by być szkodliwa, ale pamiętam jak kiedyś na debianie (lennym - wtedy testowym) z gnoma się przerzucałem na kde. Raz, że mimo komend miałem śmieci z Gnome, dwa że po paru dniach DE zaktualizowało mi się do Gnome na powrót, trzy jeszcze trochę później mi się wykrzaczyła grafika. Był to świeży i nieużywany system wiec po prostu postawiłem wtedy od nowa z kde.thalcave pisze:Marcinnn, śmiem się nie zgodzić.
1. Czemu instalacja nowych WM czy DE ma być szkodliwa dla systemu? To przecież zwykłe programy.
2. To czy DE jest lekkie i jak konfigurowalne przeczytasz w każdym jego opisie.
Niestety tak jest, że opiniami o dystrybucjach można jakoś ukierunkować się i wybrać jakąś bez większego testowania. Jednak DE to tak indywidualny wybór, że trzeba samemu spróbować. Właściwie wszędzie można wszystko zrobić![]()