Witam. Mam taki problem. Zainstalowałem sobie ostatnio Debiana 5.0.1 i gdy próbowałem zainstalować sterowniki do Ati (radeon x1250) ze strony domowej ściągnięte, zainstalowały się ale po restarcie x'y nie wstały. Z sources.list usunąłem wpisy z płytami dvd Debiana, wpisałem za to jakieś znalezione na forum linki. I teraz po wywaleniu przez mc fglrx wszystkich, próbowałem komendą
nie znajduje mi żadnych nowych pakietów. Dodam, że to wszystko teraz robię z trybu tekstowego bo graficzny nie startuje. Z internetem łączę się przez wifi. Próbowałem podłączyć kabel, lecz nic to nie zmieniło. ¦rodowisko graficzne to Gnome.
Proszę o pomoc jak uruchomić x'y i co zmienić żeby te wpisy w /etc/apt/sources.list działały.
gruby wlasnie z tego tematu bralem linki. Ale w nocy go doczytam i pokombinuje jeszcze. fnmirk oczywiscie wpisywalem poprawna forme, nie wiem dlaczego tutaj wpisalem w inny sposob W nocy wyedytuje tego posta i dodam wpisy co dokladnie mi sie wyswietla w ktorym momencie.
i potem tych podanych wyżej z m-a, x'y ruszyły (zaczęły działać te linki podane w sources.list). Lecz nadal nie mam akceleracji. Cóż życie to ciągła walka.
Pozdrawiam.
Usuń wszystko co jest związane z obecną instalacją sterowników i kartą grafiki. Przejdź do czystego trybu tekstowego. Musisz mieć cały czas aktywne połączenie z internetem. Wykonaj polecenie: