Wine - instalacje dzia

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
fender666
Beginner

Wine - instalacje działających gier

Post autor: fender666 »

Witam Was wszystkich, mam kilka pytań dotyczących aplikacji WINE. Powiedzcie mi jak u Was wyglądała instalacji aplikacji WINE. Czy instalowaliście jakieś gry i działały bo ja chciałem zainstalować kilka gier. Sprawdziłem jaki mają status na winehq.com i status który posiadały to GOLD lecz u mnie nic nie działało. Miałem włączoną akceleracje 3D, z którą i tak bardzo dużo swoją drogą walczyłem. Czekam na porady, pozdrawiam.
Awatar użytkownika
xmaster
Junior Member

Post autor: xmaster »

Wine instalowałem z aptitude

Kod: Zaznacz cały

aptitude install wine 
Jedyna gra jaką emuluję to Heroes 3 i śmiga elegancko. Jedyne co trzeba zrobić to zassać pliczek uruchamiający H3 bez CD i to wsio.
Napisz jakie masz problemy, to raz.
Daj zrzut z konsoli jak instalujesz grę w Wine i ew. jak gra się zainstaluje - jak ją uruchamiasz.
Wtedy będziemy więcej wiedzieli.
Teraz to można wróżyć.
fender666
Beginner

Post autor: fender666 »

Ogólnie rzecz biorąc to instaluje WINE tak samo, instalacja przebiega bez problemów WINE działa lecz gdy instaluje grę np Wiedźmin, podczas instalacji już jest błąd i czy jest jakakolwiek możliwość aby się odstresować przy grze na Linuksie? Obecnie nie mam Linuksa bo mnie zdenerwował ze się tak wyrażę korzystam z Windows Vista. Głównie właśnie przez takie problemy nie korzystam z Linuksa.
Awatar użytkownika
ilin
Senior Member

Post autor: ilin »

fender666 pisze:Obecnie nie mam Linuksa bo mnie zdenerwował ze się tak wyrażę korzystam z Windows Vista
To na odwrót niz ja.Dawno temu windows mnie tak zdenerwował ze korzystam wyłacznie z linuxa. :mrgreen:

Do rzeczy.
Wiedźmin jest dość kapryśny.Ale wiem że działa.
Może to będzie pomocne.
http://forum.lin4all.org/viewtopic.php?f=29&t=756

Na wineHQ trzeba jeszcze poczytać jakich trickow użyli aby gra działała.
To ze ma status gold nie oznacza że od razu wszystko pójdzie.
ODPOWIEDZ