Wine - instalacje dzia
Wine - instalacje działających gier
Witam Was wszystkich, mam kilka pytań dotyczących aplikacji WINE. Powiedzcie mi jak u Was wyglądała instalacji aplikacji WINE. Czy instalowaliście jakieś gry i działały bo ja chciałem zainstalować kilka gier. Sprawdziłem jaki mają status na winehq.com i status który posiadały to GOLD lecz u mnie nic nie działało. Miałem włączoną akceleracje 3D, z którą i tak bardzo dużo swoją drogą walczyłem. Czekam na porady, pozdrawiam.
- xmaster
- Junior Member
Wine instalowałem z aptitude
Jedyna gra jaką emuluję to Heroes 3 i śmiga elegancko. Jedyne co trzeba zrobić to zassać pliczek uruchamiający H3 bez CD i to wsio.
Napisz jakie masz problemy, to raz.
Daj zrzut z konsoli jak instalujesz grę w Wine i ew. jak gra się zainstaluje - jak ją uruchamiasz.
Wtedy będziemy więcej wiedzieli.
Teraz to można wróżyć.
Kod: Zaznacz cały
aptitude install wine Napisz jakie masz problemy, to raz.
Daj zrzut z konsoli jak instalujesz grę w Wine i ew. jak gra się zainstaluje - jak ją uruchamiasz.
Wtedy będziemy więcej wiedzieli.
Teraz to można wróżyć.
Ogólnie rzecz biorąc to instaluje WINE tak samo, instalacja przebiega bez problemów WINE działa lecz gdy instaluje grę np Wiedźmin, podczas instalacji już jest błąd i czy jest jakakolwiek możliwość aby się odstresować przy grze na Linuksie? Obecnie nie mam Linuksa bo mnie zdenerwował ze się tak wyrażę korzystam z Windows Vista. Głównie właśnie przez takie problemy nie korzystam z Linuksa.
To na odwrót niz ja.Dawno temu windows mnie tak zdenerwował ze korzystam wyłacznie z linuxa. :mrgreen:fender666 pisze:Obecnie nie mam Linuksa bo mnie zdenerwował ze się tak wyrażę korzystam z Windows Vista
Do rzeczy.
Wiedźmin jest dość kapryśny.Ale wiem że działa.
Może to będzie pomocne.
http://forum.lin4all.org/viewtopic.php?f=29&t=756
Na wineHQ trzeba jeszcze poczytać jakich trickow użyli aby gra działała.
To ze ma status gold nie oznacza że od razu wszystko pójdzie.