Przycinanie przewijania stron z flashem w Firefoxie.
Flash w linuksowej wersji niestety jest kaleki; jedynym sensownym rozwiązaniem tego problemu wydaje się ie4linux, albo... instalacja flashblocka i pozbywanie się wszelakich reklam, agresywnych popupów (choćby to na forum ubuntu(zablokowałem z zimną krwią)), google bezsense, adkontekst i resztę pierdół. Nie wiem jak was, ale mnie te wszystkie 'teraz domeny za 1zł do końca roku!' podążające za środkiem strony niesamowicie działają na nerwy. Człowiek szuka czegoś na szybko i klika w niechciane linki.
- shevchenko1987
- Beginner
Myślisz że coś z tym zrobią? Nie licz na to. Póki kod flasha nie zostanie otwarty (a stanie to się dokładnie wtedy, gdy Wigilia wypadnie w maju) to flash będzie jaki jest. Ale, nie ma co narzekać. Na przykład na takim *BSD w ogóle nie ma flasha i jak chcesz w miarę normalnie pokorzystać z sieci to pozostaje Ci tylko ie4linux.
- shevchenko1987
- Beginner
Niestety nie ma co liczyć. Do prostszych flashów daje radę, ale np wrzuta, youtube, to wszystko odpada. To tak jak otwarta java: niby coś tam jest, ale daleko temu do używalności. Smutne, ale prawdziwe. Zastanawiam się nad jakimś wrapperem windowsowych pluginów. Pewnie dałoby się wykorzystać Wine do odpalenia windowsowego flasha, ale kto podejmie się kodzenia? Ja w C(++) nieuczony
.
- shevchenko1987
- Beginner
Adblock Plus spełnia swoje zadanie. Problem można powiedzieć że rozwiązany, ale nic się nie poradzi na słabą wydajność flasha :-/
[ Dodano: 2009-05-31, 20:51 ]
Pozwólcie że "odgrzeje kotleta" ;-)
Od kilku dni przesiadłem się na Squeeze i problem znikł. Używam przeglądarki bez Adblock'a i strony nie ścinają o dziwo w porównaniu z Lennym. :mrgreen:
[ Dodano: 2009-05-31, 20:51 ]
Pozwólcie że "odgrzeje kotleta" ;-)
Od kilku dni przesiadłem się na Squeeze i problem znikł. Używam przeglądarki bez Adblock'a i strony nie ścinają o dziwo w porównaniu z Lennym. :mrgreen: