Przycinanie przewijania stron z flashem w Firefoxie.
- shevchenko1987
- Beginner
Przycinanie przewijania stron z flashem w Firefoxie.
Mam mały problem z Firefoxem. Zainstalowałem najnowszą wersję i myślałem ze problem się rozwiąże, ale tak się jednak nie stało. Wcześniej miałem Iceweasela. Przechodzę do sedna sprawy otóż gdy mam włączonego Audaciousa i wejdę na strone z reklamami flash (np. dobreprogramy.pl) to zużycie procesora skacze prawie na 100% a przewijanie strony jest skokowe. Zwykłe stony przewijają się normalnie.
Nie wiem czy to wina ALSY? Mam obecnie zainstalowaną 1.0.17 chciałem zaktualizować do 1.0.19 ale narazie serwery nie chodzą. Specjalnie zainstalowałem Opere żeby zobaczyć czy będzie to samo. Co się okazało na Operze czegoś takiego nie ma. Strony takie jak dobreprogramy.pl przewijają się płynnie. Od razu mówię że nie mam zaznaczonego "płynnego przewijania" w Firefoxie, ani też Compiza. Wiem, że najprościej było by zostać na Operze, ale po prostu z przyzwyczajenia chciałbym normalnie użytkować Firefoxa. Flasha mam najnowszego (non free).
Nie wiem czy to wina ALSY? Mam obecnie zainstalowaną 1.0.17 chciałem zaktualizować do 1.0.19 ale narazie serwery nie chodzą. Specjalnie zainstalowałem Opere żeby zobaczyć czy będzie to samo. Co się okazało na Operze czegoś takiego nie ma. Strony takie jak dobreprogramy.pl przewijają się płynnie. Od razu mówię że nie mam zaznaczonego "płynnego przewijania" w Firefoxie, ani też Compiza. Wiem, że najprościej było by zostać na Operze, ale po prostu z przyzwyczajenia chciałbym normalnie użytkować Firefoxa. Flasha mam najnowszego (non free).
Mam to samo, tyle że mam chyba mocniejszego procka od Ciebie (Intel C2D) i mi skacze na tej stronie zużycie do ok 75%. Na Operze.shevchenko1987 pisze:i wejdę na strone z reklamami flash (np. dobreprogramy.pl) to zużycie procesora skacze prawie na 100%
A Tobie skoro idzie na 100% to inne procesy muszą czekac na moment luzu procesora i dopiero wtedy w wolnej chwili zadziałają tzn. tak jak u Ciebie objawia się to skokami w przewijaniu albo nawet w juz w bardzo słabej maszynie skokami kursora.
Podejrzewam, że twórcy tego flasha dali poprostu ciała i jest fatalnie zrobiona ta reklama co odbija się na zasobach w komputerach użytkowników.
Zastanawiałam sie nawet czy nie napisać komentarza odpowiedniego na ten temat pod którąś wiadomością na Dobrych Programach. :->
- shevchenko1987
- Beginner
A napisałam im dzisiaj pod tym:
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15 ... za+tydzien
co sądzę o ich reklamach we flashu, zobaczymy jak się ustosunkują do tego?
Czemu tutaj na forum reklama ESETa we flashu może działać przyzwoicie, a na DP nie?
Tak na marginesie to trochę jest rozbawiający fakt reklamy antywirusa dla Windowsa na forum Debianowo/Linuksowym :-D
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15 ... za+tydzien
co sądzę o ich reklamach we flashu, zobaczymy jak się ustosunkują do tego?
Czemu tutaj na forum reklama ESETa we flashu może działać przyzwoicie, a na DP nie?
Tak na marginesie to trochę jest rozbawiający fakt reklamy antywirusa dla Windowsa na forum Debianowo/Linuksowym :-D
- shevchenko1987
- Beginner