Tlen oficjalnie na Linuksa!
Tlen oficjalnie na Linuksa!
http://tlen.pl/linux/, co o tym sadzicie? Ma szanse przebic sie przez Kadu, Pidgina i reszte komunikatorow? Jak wrazenia z korzystania?
Miło, że różne firmy dostrzegaja platformę i wydaja swoje oprogramowanie dla niej. Sporo ludzi skorzysta... ja nie, ponieważ wiem, że ekipa o2 wzięła sobie protokół xmpp, zmodyfikowała i zamknęła, dlatego jest u mnie skreślona. ;-) Co do ich poczty, to lepiej nie wspominać, bo takiej hodowli spamu dawno nie widziałem. :mrgreen:
Co do wspomnianego wyżej gmaila (gtalk), to powstał projekt na lincencji GPL3, który ma za zadanie stworzyc wersję Gtalk'a na Linuksa. Komunikator nazywa się gtalX.
Co do wspomnianego wyżej gmaila (gtalk), to powstał projekt na lincencji GPL3, który ma za zadanie stworzyc wersję Gtalk'a na Linuksa. Komunikator nazywa się gtalX.
Reklam jak na razie nie ma. Jak na razie bo to dopiero wersja beta. Mam nadzieje, że nie popełnią takiego błędu, bo w takim środowisku może to nie przejść.
W ogóle dziwnie to wygląda. Wykorzystali chyba qt4, zdaje się tak po bibliotece phonon w folderze programu, a aplikacja wygląda jak napisana w qt3. ¯eby otworzyć nowe okno rozmowy schodzi mu około 3 sekund, więc stanowczo zbyt długo, reszta funkcji działa dość sprawnie. No jeszcze latające po ekranie powiadomienia trochę mogą drażnić. Ogólnie dużo pracy przed nimi jeszcze.
W ogóle dziwnie to wygląda. Wykorzystali chyba qt4, zdaje się tak po bibliotece phonon w folderze programu, a aplikacja wygląda jak napisana w qt3. ¯eby otworzyć nowe okno rozmowy schodzi mu około 3 sekund, więc stanowczo zbyt długo, reszta funkcji działa dość sprawnie. No jeszcze latające po ekranie powiadomienia trochę mogą drażnić. Ogólnie dużo pracy przed nimi jeszcze.