Superkaramba/Conky

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
marian

Superkaramba/Conky

Post autor: marian »

Witam mam takie o to pytanko czy w Debian(stable) można zainstalować Superkaramba/Conky normalnie z repo. Czyli kiedy Etch stanie się stable to normalnie w repo będzie Superkaramba/Conky

PS. pytanie może głupie, ale np. Compiz/Beryl można z repo zainstalować tylko w testing/unstable wiem, że Superkaramba/Conky to nie Compiz/Beryl ale...
mlyczek
Junior Member

Post autor: mlyczek »

Jeżeli te pakiety zostały już zamrożone, to będą dostępne od razu jak Etch stanie się stabilny.
velmafia
Member

Post autor: velmafia »

conky nie ma w stable, ale superkaramba chyba jest.

a czemu po prostu nie przejdziesz na Etcha/testing ??
będziesz miał dostęp do tego co chcesz, a stabilnością się nie różni od stable, więc nic nie stracisz.

zachęcam do przejścia na testing

aloha
Kaka'
Senior Member

Post autor: Kaka' »

Co do conky, to pod sarge możesz skompilować źródła - robiłem tak i nie było problemu, jednak polecam zrobić upgrade do Etch'a.
Awatar użytkownika
tanatos
Beginner

Post autor: tanatos »

z tego co zrozumiałem to wydaje mi się, że Marianowi nie chodzi o Sarge, ale o to co się stanie kiedy Etch stanie się stable.
Marian - oczywiście wszystkie pakiety, które są w Etchu (jak compiz, conky,superkaramba) pozostaną dalej w dystrybucji, jednak zostaną zamrożone i nie będą 'ulepszane'.
Oczywiście jeśli w etc/apt/sources.list masz wpisane Etch, bo jeśli testing to będą one także, jednak będą dalej rozwijane i aktualizowane, a nie zamrażane.

BTW. ciekawe czy ktoś w Meksyku używa Debiana, w kraju tym słowo "karamba" uchodzi za najgorsze możliwe przekleństwo :-P
To taka ciekawostka ;-)
ODPOWIEDZ