Podwójne logowanie
Podwójne logowanie
Jak w temacie mam problem z logowaniem do systemu,
mam Debiana, i muszę dwukrotnie wpisywać hasło żeby się zalogować,
czy ktoś mógłby coś poradzić?
mam Debiana, i muszę dwukrotnie wpisywać hasło żeby się zalogować,
czy ktoś mógłby coś poradzić?
Zarówno to zdanie, temat i pozostała treść wiadomości niewiele mówi o Twoim problemie.kamilb85 pisze:Jak w temacie mam problem z logowaniem do systemu,
To uwaga na przyszłość.
Dostarcz trochę informacji.
- Jaką wersję systemu posiadasz i jakie środowisko?
W którym miejscu się logujesz?
Konsola czy jakiś menadżer logowania itp.?
Posiadam Debiana w wersji testowej chyba Lenny.
Zainstalowałem do tego KDE 4.1 z paczek i z tego korzystam, w którym miejscu dokładnie nie wiem o co chodzi, ale loguje się chyba poprzez kdm w X'ach.
Dodam jeszcze, że po pierwszym logowaniu pojawia mi się na sekundę czarno siwe tło jak dobrze pamiętam z kręcącym się kursorem po środku, tak jak to miało miejsce przed logowaniem gdy nie musiałem się logować dwukrotnie.
Zainstalowałem do tego KDE 4.1 z paczek i z tego korzystam, w którym miejscu dokładnie nie wiem o co chodzi, ale loguje się chyba poprzez kdm w X'ach.
Dodam jeszcze, że po pierwszym logowaniu pojawia mi się na sekundę czarno siwe tło jak dobrze pamiętam z kręcącym się kursorem po środku, tak jak to miało miejsce przed logowaniem gdy nie musiałem się logować dwukrotnie.
kamilb85, na zasadzie zdaje mnie się, że coś wygląda tak lub chyba to my się nie dogadamy. Przy szczerych moich chęciach, naprawdę nie wiem jak należy rozumieć Twój problem. Jak nie przedstawisz tego w jakiś jednoznaczny sposób to nie wiem jak Ci udzielić pomocy.
Zajrzyj do tego:
Debian reference
Debian start
Może dzięki temu ustalimy jakiś wspólny język.
Zajrzyj do tego:
Debian reference
Debian start
Może dzięki temu ustalimy jakiś wspólny język.
Kiedys podobnie mialem podobny przypadek, upierdliwe. Niestety nie pamietam do konca jak to usunalem to raczej bylo przy jakichs konkretnych sterownikach do karty graficznej.
Zajrzyj profilaktycznie do plikow w folderzei pliku
I w swoim folderze na /home do pliku
Tam szukalem wskazowek i błedow.
Zajrzyj profilaktycznie do plikow w folderze
Kod: Zaznacz cały
/var/log/kdm
/var/log/Xorg.0.log.old
.xsession-errors