grzesiek pisze:Ehh ... wymyślasz, powinieneś sobie poczytać jakiegoś e-boka co najmniej o sambie, bo to bardzo złożone stworzenie wbrew pozorom, nie służy tylko do udostępniania plików dla windowsa
Wiem o tym, że samba jest bardzo złożonym oorganizmem ]System Linux zarządza tym udziałem więć on powinien rządzić na nim - ext3[/quote]
Nawet jeśli brać to na logikę to jasne jest, że tak właśnie powinno być i ja też jestem takiego zdania ale wolałem zapytać. :-P Podobno kto pyta nie błądzi :-)
bbmti pisze:Dobry rozwiązaniem jest puszczenie sygnału przez router a później przez serwer i dalej. Jednak pokusiłbym się o innym router np. Draytek (myślę, że będzie zdecydowanie lepszy od tego, który posiadasz).
Co do modelu jaki posiadam to jest to U.S.Robotics 9105. Myślę, że nie jest to zły sprzęt, co więcej wydaje mi się, że U.S.Robotics produkuje sprzęt nieprzeciętny.
[ Dodano: 2008-10-18, 11:09 ]
Kolejne pytanie:
- 8. Czy sensownym będzie zakup pakietu ESET Gateway Security lub ESET Mail & Gateway Security?
Pozdrawiam wszystkich :-)
PS. Dziękuję wszystkim za zainteresowanie tematem i za pomoc. W przyszłym tygodniu prawdopodobnie serwer już do mnie dotrze więc wtedy będę mógł pytać konkretniej ;-)
Pozdrawiam