Nie ;]
W kde, gnowe i innych środowiskach masz możliwość posiadania kilku pulpitów. Na każdym możesz sobie inną tapetę ustawić itp.
Mnie chodzi o własność tych pulpitów idącą o krok dalej czyli funkcjonalnością podstawową jaka by mnie interesowała byłaby możliwość innego układu ikon na każdym z osobna. A w niebo wzięty bym był gdybym na każdym pulpicie mógł mieć niezależne od innego desktopu ikony.
mikmik pisze:AdeBe, a jak tam stabilność tego kde. Czy daje rade?
Moim zdaniem tak
Zdarzają się co prawda baaardzo sporadyczne wysypki kiedy za bardzo kombinuję z ustawieniami, ale to naprawdę rzadkość. Zresztą jutro lub pojutrze wychodzi RC1 więc możesz sam zobaczyć, bo na pewno jakieś livecd się pojawią :-D
Doczytałem, że w experimental są paczki w repozytorium zgadza się i jutro ma być tam rc1 czy gdzie, live CD mnie nie interesuje jak robić to na żywca. Debian jest nie śmiertelny więc nie ma problemu.
Do tego kde 4 Sid jest niezbędny? Czy na paczkach z Lenny to poleci też?
mikmik, nie wiem jak będzie z tymi paczkami z repo, wątpię żeby tak szybko pojawiły się RC1, raczej pod koniec tygodnia.
Zresztą ja kompilowałem KDE samodzielnie więc w ogóle mogę niewiele powiedzieć poza tym, że chyba instalacja 4.1 wymusza usunięcie 3.5, ale tego nie jestem pewien