winrar instalacja pod Linuksem
-
chomik
winrar instalacja pod Linuksem
Witam sciagnołem wrar380b1pl.exe do rozpakowywania plików rar. I mam kłopot z instalacjia. Probowałem zainstalować z poziomu konsoli i nie można go otworzyc ani zainstalować. Jak się za to zabrać?
albo po prostu wtedy spakujesz, rozpakujesz używając standardowego file-roller (tak to się chyba nazywa) - paker/unpaker pod debianem
Kod: Zaznacz cały
aptitude (bądź apt-get) install rar-
chomik
Dziękuję.hucul pisze:@chomik poszukaj w google co to jest WINE, wykaż się jakąś inicjatywą . Owszem można zainstalować winrara poprzez WINE ale nie ma to sensu gdyż są programy pod linuksa które obsługują archiwa rar. Programy te bardzo dobrze radzą sobie z plikami rar.
A co do programów obsługujących rar pod Linuksem to mam pewną wątpliwość, nic nie mogłem wypakować. Ciągle błędy się pojawiały.
rar x scieżka plik.rarKod: Zaznacz cały
rar x /home/chomik/gra.rar-
chomik
Na razie używam winrara przez wine nawet działa to jakoś. Jednak jak używam pajączka to pojawiają się same błędy.
ilin, hucul, dziękuję.
¯eby nie zakładać nowego tematu napisze tutaj jak zainstalować np.: mozillę
w takim pliku zresztą nie tylko ona ma taki rodzaj kompresji jak to zainstalować?
ilin, hucul, dziękuję.
¯eby nie zakładać nowego tematu napisze tutaj jak zainstalować np.: mozillę
firefox-3.0.tar.bz2idzie jakoś beznadziejnie... nie lepiej zainstalowac sobie tak jak podałem w tym pościechomik pisze:a narazie uzywam winrara przez wine nawet idze to jakos
chomik pisze: żeby nie zakładać nowego tematu napisze tutaj jak zainstalować np mozillew takim pliku zreszto nie tylko ona ma taki rodzaj kompresii jak to zainstlować?Kod: Zaznacz cały
firefox-3.0.tar.bz2
po dwa o ile pamiętam regulamin, to w jednym temacie jedno zagadnienie, po trzy poczytaj czasem ...ruun pisze:http://kaka.ovh.org/poradnik-debiana/handbook/
Przejdź do fragmentu "Instalacja ze źródeł"
Pozdrawiam