Rozważania nad stabilno
Rozumiem że nie wszystkie niezbędne pakiety się zmieszczą na płytę CD ale powinno się je dać pobrać ze strony MDV a to, tak jak napisałem we wcześniejszym poście nie da się niektórych pakietów potrzebnych pobrać.
kernel-devel jest potrzebny do zainstalowania dkms i go wyszukuję w pakietach madrivy na stronie ich a tu pisze:
kernel-devel jest potrzebny do zainstalowania dkms i go wyszukuję w pakietach madrivy na stronie ich a tu pisze:
Kod: Zaznacz cały
Wyników 0
-
- Senior Member
Albo dostarczane przez producenta sprzętu. Nie uważasz?luki85pwy pisze:Ale takie niezbędne do zainstalowania modemu powinny byc nie uważasz?
Linux to nie Windows. Nie MacOS. Filozofia wygląda nieco inaczej (Maka zresztą też). Nie zdziw się zatem, że kupisz np. kartę sieciową, którą system nie obsłuży. Nie zrobi tego, nie z winy systemu, a Twojej, bo nie sprawdziłeś czy działać może.
Takich problemów z zależnościami jakie mam w Mandrivie to nie miałem ani w Ubuntu ani w Debianie!
[ Dodano: 2008-04-29, 20:43 ]
A ja przepraszam bardzo. A przejżyj mojego posta całego. Tam ktoś wcześniej napisał, że w chwili obecnej Linux obsługuje więcej sprzętu niż Windows Vista to jak jest w końcu?
A do mojego modemu jest sterownik do pobrania bo mi ten modem działa bez żadnych problemów na Debianie Etch 4.0. I to nie jest wina producenta modemu tylko Mandrivy, że nie da się pobrać tego pakietu kernel-devel z ich strony i że są takie problemy z zależnościami, że ja już cały dzień siedzę nad tym.
Nie ma co Panowie już się dziś natestowałem że hoho, starczy mi napewno na długo tych "testów".
Na Ubuntu to samo modem albo nie działa, albo działa jakby chciał a nie mógł.
Nie ma co niezłe dziadostwo.
Wracam spowrotem do Debiana Etch 4.0 r3. Nie ma to jak sprawdzony, stabilny system. I żadnych aktualizacji. Poczekam na stabilnego Lenny'ego.
[ Dodano: 2008-04-29, 20:43 ]
A ja przepraszam bardzo. A przejżyj mojego posta całego. Tam ktoś wcześniej napisał, że w chwili obecnej Linux obsługuje więcej sprzętu niż Windows Vista to jak jest w końcu?
A do mojego modemu jest sterownik do pobrania bo mi ten modem działa bez żadnych problemów na Debianie Etch 4.0. I to nie jest wina producenta modemu tylko Mandrivy, że nie da się pobrać tego pakietu kernel-devel z ich strony i że są takie problemy z zależnościami, że ja już cały dzień siedzę nad tym.
Kod: Zaznacz cały
luki85pwy żeby się coś nauczyć musisz testować
Na Ubuntu to samo modem albo nie działa, albo działa jakby chciał a nie mógł.
Nie ma co niezłe dziadostwo.
Wracam spowrotem do Debiana Etch 4.0 r3. Nie ma to jak sprawdzony, stabilny system. I żadnych aktualizacji. Poczekam na stabilnego Lenny'ego.
-
- Senior Member
I jeszcze jedno. Nawet nie zadałeś sobie trudu, by znaleźć stronę: http://rpm.pbone.net/ Myślę również, że powinieneś skorzystać z mandriva.org.pl. Nadto wejdź na któregoś ftp i sprawdź. I jeśli pamiętam, to kernel-devel jakoś inaczej tam się nazywa 
I w temacie MDV, ode mnie, to już koniec.

I w temacie MDV, ode mnie, to już koniec.
Więcej żadnych testów, żadnego Lenny'ego ani Siduxa ani innych wynalazków. Będzie wersja stabilna Lenny'ego to się przeżucę.
A teraz mi zostaje Windows XP i Debian Etch i koniec i kropka. Więcej się nie słucham nikogo. Bo ja chcę jeszcze trochę pożyć. A te testy to mnie przyprawiają o bóle głowy i siwe włosy w młodym wieku ;-)
A teraz mi zostaje Windows XP i Debian Etch i koniec i kropka. Więcej się nie słucham nikogo. Bo ja chcę jeszcze trochę pożyć. A te testy to mnie przyprawiają o bóle głowy i siwe włosy w młodym wieku ;-)