Także proszę nie mówić że wypowiadam się na dany temat nie sprawdzając go. Bo ja cały dzień od rana nic nie robię.
To nie jest moja wina tylko dystrybucji! Bo powinni na płytce instalacyjnej umieścić wszystkie potrzebne pakiety i przewidzieć że ktoś może nie mieć internetu aby zainstalować modem! Albo chociaż napisać na poście z aktualizacją tego modemu jakie zależnoci i jak trzeba zainstalować. A to ani me ani bee. Wszystko ładnie pięknie niby ma chodzić! Zobacz jak ja na tym forum dokładnie opisałem jak zainstalować mój modem. I nie ma kija żeby mój sposób na Debianie Etch nie dział. I tego wymagam od innych, dokładności, cierpliwości. A nie napisali że trzeba aby pobrać 2 pakiety i już że modem działa a tu kicha!
Dodanie repozytorii nic mi nie da bo ja nie mam przecież internetu!
[ Dodano: 2008-04-29, 20:06 ]
Kod: Zaznacz cały
TIP: Skonfiguruj sieć na MDV bez dostępu do netu (trzeba wiedzieć co ściągnąć, jeśli się da, bo niektóre pakiety są tam jedynie w wersji płatnej) i dopiero potem dobierz się do upgrade'owania systemu. Inaczej każdą paczkę musisz ściągnąć - niezależnie od systemu - z wszystkimi zależnościami i instalować przez odpowiedniego menedżera programów (rpm na Mandrivie, dpkg w Debianie itd.)
kernel-devel
dkms-minimal
rpm-helper
rpm-helper
patch
rpmlib(PayloadFilesHavePrefix)
rpmlib(CompressedFileNames)
Znalazłem 0 pakietów spełniających warunki zapytania
Wyswietlilem rekordy od 1 do 0
Dobra. Wchodzę do Mandrivy instaluję dkms a tu co pisze?
Nie można zainstalować pakietu dkms z powodu nie satysfakcjonującej wersji pakietu kernel-devel. A na stronie mandrivy nie można go pobrać.
I co mi powiesz na to?? Niezłe dziadostwo :shock: