WMA 11(?) i Linux
Hmm dziwne. Ja testowałem na 2 komputerach i kilku systemach i albo nie działało wogule, albo działało tak jak piszę :-(
Próbuję jeszcze z tym totemem. Jednak obecnie jak podam mu adres do radia dostaje coś takiego:
Jeżeli ktoś mógłby mnie nakierować czego brakuje to był bym wdzięczny :-)
Próbuję jeszcze z tym totemem. Jednak obecnie jak podam mu adres do radia dostaje coś takiego:
Mam zainstalowane:Wystąpił błąd
Odtworzenie tego filmu wymaga wtyczki Demuxer Advanced Streaming Format (ASF), która nie jest zainstalowana.
Kod: Zaznacz cały
i gstreamer0.10-plugins-bad - GStreamer plugins from the "bad" set
p gstreamer0.10-plugins-bad-dbg - GStreamer plugins from the "bad" set
p gstreamer0.10-plugins-bad-doc - GStreamer documentation for plugins from the "bad" set
i A gstreamer0.10-plugins-base - GStreamer plugins from the "base" set
p gstreamer0.10-plugins-base-apps - GStreamer helper programs from the "base" set
p gstreamer0.10-plugins-base-dbg - GStreamer plugins from the "base" set
p gstreamer0.10-plugins-base-doc - GStreamer documentation for plugins from the "base" set
p gstreamer0.10-plugins-farsight - plugins for Gstreamer for Audio/Video conferencing
i A gstreamer0.10-plugins-good - GStreamer plugins from the "good" set
p gstreamer0.10-plugins-good-dbg - GStreamer plugins from the "good" set
p gstreamer0.10-plugins-good-doc - GStreamer documentation for plugins from the "good" set
p gstreamer0.10-plugins-really-bad - GStreamer plugins from the "bad" set
p gstreamer0.10-plugins-ugly - GStreamer plugins from the "ugly" set
p gstreamer0.10-plugins-ugly-dbg - GStreamer plugins from the "ugly" set
p gstreamer0.10-plugins-ugly-doc - GStreamer documentation for plugins from the "ugly" set
Zdaje się że najwięcej kodeków zawiera pakiet gstreamer0.10-plugins-reallybad, ale i tak nie chce odtwarzać nic z tej strony. Oto jego komunikat:
Czy wie ktoś co jest grane i czy możecie podać jakie pakiety z kodekami macie zainstalowane?Odtworzenie tego filmu wymaga wtyczki Dekoder Windows Media Audio 9, która nie jest zainstalowana.
grze_S pisze:@tgR: A mógłbyś napisać jakiego kodeka używa Twój mplayer?Kod: Zaznacz cały
Selected audio codec: [wma9dmo] afm: dmo (Windows Media Audio 9 DMO)
Kod: Zaznacz cały
Wybrany kodek audio: [wma9dmo] afm: dmo (Windows Media Audio 9 DMO)
w gentoo mamgrze_S pisze: Czy wie ktoś co jest grane i czy możecie podać jakie pakiety z kodekami macie zainstalowane?
mplayerplug-in
i kompiluje go z obsluga wmp
a czy jest taki opowiednik w debianie nie wiem nie uzywam juz debiana i niemam zamiaru :-)