WMA 11(?) i Linux

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
Awatar użytkownika
LongeR

Post autor: LongeR »

Icewasel i FF to prawie to samo. A jak powszechnie wiadomo prawie robi wielką różnicę pobierz paczuszkę ze strony producenta i ją zainstaluj. A jeżeli nie masz ochoty się bawić to tak jak przepowiedział Ventrue Totem powinien zdać egzamin.
skynet
Beginner

Post autor: skynet »

u mnie przez amaroka elegancko odtwarza, czsami trochę przycina[przez badziewny net] ale jest OK.
Awatar użytkownika
grze_S
Beginner

Post autor: grze_S »

Hmm dziwne. Ja testowałem na 2 komputerach i kilku systemach i albo nie działało wogule, albo działało tak jak piszę :-(

Próbuję jeszcze z tym totemem. Jednak obecnie jak podam mu adres do radia dostaje coś takiego:
Wystąpił błąd
Odtworzenie tego filmu wymaga wtyczki Demuxer Advanced Streaming Format (ASF), która nie jest zainstalowana.
Mam zainstalowane:

Kod: Zaznacz cały

i   gstreamer0.10-plugins-bad      - GStreamer plugins from the "bad" set                             
p   gstreamer0.10-plugins-bad-dbg       - GStreamer plugins from the "bad" set                            
p   gstreamer0.10-plugins-bad-doc       - GStreamer documentation for plugins from the "bad" set
i A gstreamer0.10-plugins-base              - GStreamer plugins from the "base" set                            
p   gstreamer0.10-plugins-base-apps   - GStreamer helper programs from the "base" set            
p   gstreamer0.10-plugins-base-dbg     - GStreamer plugins from the "base" set                           
p   gstreamer0.10-plugins-base-doc     - GStreamer documentation for plugins from the "base" set
p   gstreamer0.10-plugins-farsight        - plugins for Gstreamer for Audio/Video conferencing            
i A gstreamer0.10-plugins-good            - GStreamer plugins from the "good" set                               
p   gstreamer0.10-plugins-good-dbg    - GStreamer plugins from the "good" set                               
p   gstreamer0.10-plugins-good-doc     - GStreamer documentation for plugins from the "good" set
p   gstreamer0.10-plugins-really-bad    - GStreamer plugins from the "bad" set                                
p   gstreamer0.10-plugins-ugly              - GStreamer plugins from the "ugly" set                               
p   gstreamer0.10-plugins-ugly-dbg       - GStreamer plugins from the "ugly" set                               
p   gstreamer0.10-plugins-ugly-doc       - GStreamer documentation for plugins from the "ugly" set 
Jeżeli ktoś mógłby mnie nakierować czego brakuje to był bym wdzięczny :-)
rexio8

Post autor: rexio8 »

Próbowałem totema i vlc i problem niestety występuje nadal. Windows bez problemu radzi sobie z płynnym odtwarzaniem, więc to nie łącze jest problemem.
Awatar użytkownika
grze_S
Beginner

Post autor: grze_S »

Zdaje się że najwięcej kodeków zawiera pakiet gstreamer0.10-plugins-reallybad, ale i tak nie chce odtwarzać nic z tej strony. Oto jego komunikat:
Odtworzenie tego filmu wymaga wtyczki Dekoder Windows Media Audio 9, która nie jest zainstalowana.
Czy wie ktoś co jest grane i czy możecie podać jakie pakiety z kodekami macie zainstalowane?
rexio8

Post autor: rexio8 »

Niestety ja Ci nie pomogę bo sam używam w tej chwili Arch linuxa. Ale instalowałem wszystko co miało w nazwie gstreamer i w moim przypadku nic to nie dało. Niemniej życzę powodzenia.
tgR

Post autor: tgR »

grze_S pisze:@tgR: A mógłbyś napisać jakiego kodeka używa Twój mplayer?

Selected audio codec: [wma9dmo] afm: dmo (Windows Media Audio 9 DMO)

Wybrany kodek audio: [wma9dmo] afm: dmo (Windows Media Audio 9 DMO)
grze_S pisze: Czy wie ktoś co jest grane i czy możecie podać jakie pakiety z kodekami macie zainstalowane?
w gentoo mam
mplayerplug-in
i kompiluje go z obsluga wmp
a czy jest taki opowiednik w debianie nie wiem nie uzywam juz debiana i niemam zamiaru :-)
ODPOWIEDZ