WMA 11(?) i Linux
WMA 11(?) i Linux
Otóż: RMF FM pod adresem http://www.miastomuzyki.pl udostępnie wiele rozgłośni tematycznych. Problem w tym że użyty kodek to prawdopodobnie WMA i to w najnowszej wersji. Dobry dźwięk można uzyskać tylko w WMP 11 (na stronie rmf'a piszą że na 10 też). Pod Linuksem (Xine, Mplayer) strumień owszem można odtworzyć, jest jednak pełno szumów, trzsków i pisków (zresztą najlepiej sprawdźcie sami).
Wiecie może skąd wziąć jakieś odpowiednie kodeki do tego formatu, albo może jak się w tej sytuacji sprawuje Gstreamer? (nie mam żadnego odwarzacza wykorzystującego go, gdyż nie chce instalować gnomowskich zależności) :-)
Wiecie może skąd wziąć jakieś odpowiednie kodeki do tego formatu, albo może jak się w tej sytuacji sprawuje Gstreamer? (nie mam żadnego odwarzacza wykorzystującego go, gdyż nie chce instalować gnomowskich zależności) :-)
@tgR: A mógłbyś napisać jakiego kodeka używa Twój mplayer?
Kod: Zaznacz cały
Selected audio codec: [wma9dmo] afm: dmo (Windows Media Audio 9 DMO)
@LongeR: Próbowałem Iceweaselem (chyba jego miałeś na myśli?) i efekt był taki:
Mam zainstalowanego xine-plugin i w32-codecs ale efekt jest taki sam jak w mplayerze (oba zresztą korzystają chyba z tych samych kodeków)- trzaski, piski i szumy :-(Nie znaleziono odpowiednich wtyczek. Nieznana wtyczka (application/x-mplayer-2)