Witam. Chcialbym postawic od poczatku Lennego z netinst Etcha, bo nie chce ciagnac calego CD ISO dziennego wydania.
Tu pytanie czy da sie odpalic instalacje z parametrem o wybor repo tylko bez wlanczania trybu Experta (bo nim nie jestem) a nie chce instalowac Etcha i robic Upgradu do Lennego by nie 'smiecic' juz na poczatku. Chce postawic sama konsole bez X.
Znalazlem cos o parametrze "mirror/protocol" ale za nic nie wiem jak tego uzyc (jaka skladnia) i w jaki sposob wpisywac (bo zakladam ze trzeba recznie jak w expert) te dwie linijki na serwer z mirrorami i z parametrami by ciagnal z lennego
Z gory przepraszam jesli pisze jak lama no ale na Linuxach jeszcze nie pracowalem.
A w Googlu i manualu instalacyjnym nie znalazlem szczegolow.
Z gory dzieki
Lenny z NETinst etcha - jak?
Po co sobie utrudniasz życie >>tu masz<< od razu netinstall Lennegoklancyt pisze:Chcialbym postawic od poczatku Lennego z netinst Etcha
Nie chce straszyc ale pobieralem z tego samego zrodla [ tyle ze amd64 ] i... byly problemy z instalka. Zwiecha przy 69%. Wqrzylem sie i poszlo Etch-->Lenny.Bodzio pisze:Po co sobie utrudniasz życie >>tu masz<< od razu netinstall Lennegoklancyt pisze:Chcialbym postawic od poczatku Lennego z netinst Etcha
Pozdrawiam
Po pierwsze to nie 64 tylko 32, po drugie - zawsze, ale to zawsze stąd pobieram obrazy netinstall i businesscard i nigdy nic się nie działo. Sam wiesz że do architektury 64 bitowej jeszcze nie wszystko jest dopracowane, więc nie możesz deprecjonować podanej informacji tylko na podstawie jednej Twojej instalacji.BlackEvo pisze:Nie chce straszyc ale pobieralem z tego samego zrodla [ tyle ze amd64 ] i... byly problemy z instalka. Zwiecha przy 69%. Wqrzylem sie i poszlo Etch-->Lenny.
Po pierwsze: wiem o jakiej architektorze mowa dlatego swoja wypowiedz odnioslem TYLKO do ver.64, Po drugie - zawsze ale to zawsze tak jak i Ty pobieram z tego zrodla i z netinstall miewalem problemy nawet na x86 choc od ponad pol roku jest ok. Po trzecie... wlasnie wczoraj qmpel dzielil na nowo dysk i podalem mu ww link do netinstall. Wypalil na cd, uruchomil, wszystko sie ladnie konfigurowalo az przyszlo do partycjonowania, Napisal mi ze gdy zakonczyl ustawianie partycji a pozniej sie cofnal zeby cos poprawic juz bylo 'bubu' bo instalator nie przechodzil o krok dalej. - reboot i od nowa.Bodzio pisze:Po pierwsze to nie 64 tylko 32, po drugie - zawsze, ale to zawsze stąd pobieram obrazy netinstall i businesscard i nigdy nic się nie działo. Sam wiesz że do architektury 64 bitowej jeszcze nie wszystko jest dopracowane, więc nie możesz deprecjonować podanej informacji tylko na podstawie jednej Twojej instalacji.BlackEvo pisze:Nie chce straszyc ale pobieralem z tego samego zrodla [ tyle ze amd64 ] i... byly problemy z instalka. Zwiecha przy 69%. Wqrzylem sie i poszlo Etch-->Lenny.
Wniosek jest jeden, albo sumy kontrolne zawalil albo to inny blad. Dzisiaj wypalilem ten obraz u siebie i wszystko mu ladnie teraz biega.
Co do ver 64bit - od ponad miesiaca korzystania nie mam odczucia, ze cos jest 'niedopracowane'. No ale to chyba dlatego ze wykorzystuje go w zasadzie jako desktop wiec duzych wymagan raczej nie mam.
Pozdrawiam
Dzieki, poszedlem za rada 'Bodzio' i sciagnolem netinst z lennego i poszlo bezproblemowo.
A co do podmieniania plikow to wiem ze powinien podmienic, ale chocby jajo z tego co wiem jest dodane bo w grubie dochodza linki. Mozna oczywiscie usunac ale nie wiedzialem czy to wszystko a pozatym chcialem przepartycjonowac i tak wiec wolalem sciagnac od poczatku. Dzieki jeszcze raz.
A co do podmieniania plikow to wiem ze powinien podmienic, ale chocby jajo z tego co wiem jest dodane bo w grubie dochodza linki. Mozna oczywiscie usunac ale nie wiedzialem czy to wszystko a pozatym chcialem przepartycjonowac i tak wiec wolalem sciagnac od poczatku. Dzieki jeszcze raz.