Kas pisze:@brz
Masz bardzo ciekawą domenę.
Wiem, jestem z niej dumny. :mrgreen: Kiedys ten host oferowal nawet maila na takiej domenie, ale niestety zrezygnowali z tej uslugi, co bardzo mnie zasmucilo. ]
Co do tapety localh0sta, przeciez podal jej tytul. Wystarczy wpisac w google, sam sprawdzalem. ;]
A odnosnie tildy - polecam. Bardzo podobny jest xfce4terminal (ale cos mi w nim nie pasowalo, nie pamietam juz co niestety ;]). W miare zblizony jest tez yakuake. Mi najbardziej do gustu przypadla wlasnie tilda.
Uwazam, ze warto ja polecac mlodym pingwiniarzom. Taki bajerancko wygladajacy terminal siedzacy caly czas na pulpicie tylko zacheca do uczenia sie komend. W moim przypadku wlasnie tak bylo: dopoki musialem co pewien czas wlaczac (wtedy jeszcze ;]) gnome-terminal - bylem chory. Pewnego razu na czyims screenie zauwazylem tilde - BAM! I latwiej (bo dostep natychmiastowy), i chetniej (bo fajnie wyglada) sie z tego korzysta, a przez to czlowiek uczy sie konsoli.
Teraz co prawda z tildy korzystam juz rzadko (bo screen w atermie ciagle na pulpicie wisi bo nie wyobrazam sobie juz siedzenia przy kompie bez tego;]), ale jak widac czasami sie przydaje. ;]