Pochwalcie się swoimi pulpitami pod Debianem

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
localh0st
Beginner

Post autor: localh0st »

Obrazek Obrazek

System:
Debian GNU/Linux Lenny

Programy: Amarok, Konsola, Pidgin, Amarok, Conky, Firefox

Motyw: własny*

Ikony: własna składanka*

Dekoracje: Plastik

Tapeta:
The Old Farm*

*mogę wrzucić i podać linki
Kas
Beginner

Post autor: Kas »

@brz
Masz bardzo ciekawą domenę. :-)

@localh0st
Bardzo proszę o link do tapetę.
cudny
Beginner

Post autor: cudny »

@localh0st
Bardzo proszę o link do tapetę.
Dokładnie! Jest świetna ;)

Ja mam pytanie co do np. wyglądu dolnego paska w KDE, jak to zrobić?? Wiem, że pytam jak lamer, no ale po prostu nie wiem ;)

I jeszcze ta konsolka, w której widać tylko litery ;) Słyszałem, że to jakaś tilda, ale google nic nie powiedziało na jej temat :/
localh0st
Beginner

Post autor: localh0st »

cudny,

Kod: Zaznacz cały

su 
apt-get install tilda
exit
tilda
Skonfigurujesz wszystko graficznie. A co chcesz z tym paskiem wiedzieć? Klikasz prawym na pasek kicker> Właściwości i masz konfiguracje.

Tapeta: http://localh0st.ovh.org/pliki/wp/2008/ ... 0x1024.jpg
brz
Beginner

Post autor: brz »

Kas pisze:@brz
Masz bardzo ciekawą domenę.
Wiem, jestem z niej dumny. :mrgreen: Kiedys ten host oferowal nawet maila na takiej domenie, ale niestety zrezygnowali z tej uslugi, co bardzo mnie zasmucilo. ]

Co do tapety localh0sta, przeciez podal jej tytul. Wystarczy wpisac w google, sam sprawdzalem. ;]

A odnosnie tildy - polecam. Bardzo podobny jest xfce4terminal (ale cos mi w nim nie pasowalo, nie pamietam juz co niestety ;]). W miare zblizony jest tez yakuake. Mi najbardziej do gustu przypadla wlasnie tilda.

Uwazam, ze warto ja polecac mlodym pingwiniarzom. Taki bajerancko wygladajacy terminal siedzacy caly czas na pulpicie tylko zacheca do uczenia sie komend. W moim przypadku wlasnie tak bylo: dopoki musialem co pewien czas wlaczac (wtedy jeszcze ;]) gnome-terminal - bylem chory. Pewnego razu na czyims screenie zauwazylem tilde - BAM! I latwiej (bo dostep natychmiastowy), i chetniej (bo fajnie wyglada) sie z tego korzysta, a przez to czlowiek uczy sie konsoli.

Teraz co prawda z tildy korzystam juz rzadko (bo screen w atermie ciagle na pulpicie wisi bo nie wyobrazam sobie juz siedzenia przy kompie bez tego;]), ale jak widac czasami sie przydaje. ;]
cudny
Beginner

Tilda jest SUPER!! Tapeta też ;) Dzięki wszystkim :)

Tylko teraz czcionki .. jak zainstalować jakąś fajną? Bo ustawiłem sobie fajną, no ale skąd np wziąć taką jak ma np brz ?

Co do konsoli .. w sumie bez niej nie mogę ;) Od początku debiana miałem fluxboxa, a w nim jak wiecie, wszystko konsolką .. Teraz po przesiadce na KDE po prostu jestem zielony, w prostszym (?) środowisku :P

EDIT: Tilda coś szwankuje :P Tzn F1 sobie ją wyciągam i jak coś pisze, to litery mi znikają, zostają takie kropki tylko :P Spróbuję zmienić czcionkę.
Awatar użytkownika
ruun
Member

Post autor: ruun »

Nie rozmywajcie tematu. Pogadać możecie sobie przez PW. Tutaj tylko zrzuty ekranu.
jamaall

Post autor: jamaall »

Pełny minimalizm:

Obrazek Obrazek
cudny
Beginner

jamaall, mógłbym prosić link do stylu fluxboxa? :)
darborc

Post autor: darborc »

Obrazek Obrazek
Moje środowisko pracy :)
ODPOWIEDZ