Poczta przez IMAP

Wszystko Off Topic
DEXTER

Poczta przez IMAP

Post autor: DEXTER »

Potrzebuję solidne, płatne konto email dostępne przez IMAP. Nie chce Gmaila. O dziwo nigdzie w nie mogę znaleźć takiej oferty... Tylko uczelnie mają takie konta.

Może ktoś się z czymś takim spotkał?
nightwish86

Post autor: nightwish86 »

Na serwerach shelowych są dostępne konta IMAP.
DEXTER

nightwish86 pisze:Na serwerach shelowych są dostępne konta IMAP.
Bardzo ciekawy pomysł! Może mógłby ktoś polecić jakiś serwer? Interesuje mnie coś w granicach 50zł/rok.
nightwish86

Post autor: nightwish86 »

DEXTER pisze:
nightwish86 pisze:Na serwerach shelowych są dostępne konta IMAP.
Bardzo ciekawy pomysł! Może mógłby ktoś polecić jakiś serwer? Interesuje mnie coś w granicach 50zł/rok.
klikasz na drugi link w moim podpisie, przechodzisz na subdomene 'serwer', piszesz maila i masz ;-) za free oczywiście, kasę zdzierają tylko Ci, którzy myślą że zarobią na takich podstawowych usługach...

---
Jeśli się odpowiednio rozejrzysz w google to znajdziesz setki darmowych serwerów shellowych.
wojtekz_
Beginner

Re: Poczta przez IMAP

Post autor: wojtekz_ »

DEXTER pisze:Potrzebuję solidne, płatne konto email dostępne przez IMAP. Nie chce Gmaila. O dziwo nigdzie w nie mogę znaleźć takiej oferty... Tylko uczelnie mają takie konta.

Może ktoś się z czymś takim spotkał?
Postaw sobie sam na Debianie ;-) Trzeba tylko mieć domenę...

Pozdrawiam
DEXTER

Re: Poczta przez IMAP

[quote="wojtekz_"]Postaw sobie sam na Debianie ]

Jest to jakiś pomysł, mam publiczne ip, dynamiczny DNS tylko jeszcze i OK. Problemy są 2: przez pomyłkę zakupiłem router D-Linka - to nie jest temat odpowiedni na opisywanie, dlaczego ten fakt dyskwalifikuje Twój pomysł :) ; praca mojego komputera przez dodatkowe 16 godzin dziennie kosztowała by więcej niż bardzo dobre płatne konto.

Propozycja Nightwisha najbardziej mi się spodobała. Swoją drogą wspaniała idea :)

Zależało mi na dobrym płatnym koncie, bo nie mogę sobie pozwolić na choćby najmniejsze ryzyko, że mi jakiś załącznik nie przejdzie, albo znikną listy (mam niemiłe doświadczenia z darmowymi usługami). Na ale na Debianie coś takiego się przecież nie zdarzy :D Tak więc już skrobię "podanie" :)
Awatar użytkownika
Yampress
Administrator

Post autor: Yampress »

http://www.aol.com solidne konto przez imap4 - bezpłatne, bez spamu.
sam mam tam konto :)
ODPOWIEDZ