Dlaczego ludzie używaj

Wszystko Off Topic
Maciorra
Beginner

Post autor: Maciorra »

salmon pisze:Jakie konkretnie?
Otóż dokładnych nazw nie pamiętam ale:

Wtyczka numer 1 - pokazuje wszystkie pulpity na raz, odpowiednio przeskalowane, tak ze coś na nich widać (zjmują w pomniejszeniu całą powierzchnię ekranu) w odróżnieniu od wtyczki compizowej, która pokazuje tylko miniatury pulpitów z jakimiś "pięknymi" odbiciami itp :) . Moim zdaniem rozwiązanie 10 razy bardziej praktyczne od kostki.

Wtyczka numer dwa - pokazuje wszystkie okna z danego pulpetu.

Reszta efektów z compiza jest dla mnie tylko przeszkadzajkami... A co do implementacji powyższych w kwin można zobaczyć jak to wygląda np. na filmach z youtube. Zapowiada się obiecująco :)
Awatar użytkownika
paolus
Beginner

Post autor: paolus »

Compiz-fusion? Dla mnie ciekawostka. Trochę kombimowania przy uruchomieniu (ile to ja się nauczyłem o xorg.conf, sterownikach i sprzęcie który posiadam aż trudno opisać), zawiera kilka interesujących wtyczek szczególnie do zarządzania oknami... ale tak naprawdę do codziennej pracy to raczej mi nie potrzebny.
Pozadrawiam.
obuch

Post autor: obuch »

Ja na swoim staaarym lapku wyznaczyłem taki cel -> w momencie kiedy stery linuksowe do mojej grafiki (Via Unichrome Pro) pozwolą na odpalenie CF, to uznam że linuks bardzo dobrze obsługuje sprzęt (głupie nie? :mrgreen: ).

A CF na lapku brata, bądź dziewczyny pokazuje innym żeby "zgwałcić" poczucie piękna i ich windowsów, a na koniec przeciągnąć na lepszą stronę mocy :evil: (całkiem sporo się w sumie ubierało).
sali
Beginner

Post autor: sali »

Ja zainstalowałem CF żeby zobaczyć co się nowego pojawiło od czasu Beryla. Zainstalowałem, pobawiłem się i odinstalowałem. Jakoś takie wodotryski rozpraszają za bardzo moją uwagę, ale jeśli ktoś lubi iskierki ogniki żelki i takie tam to ma fajną zabawkę.

Ale najważniejsze:
"Pokazać urzytkownikowi Wiśty Compiz-Fusion - Bezcenne" :P
ODPOWIEDZ