Dlaczego ludzie używaj
Dlaczego ludzie uŻywają Compiz-Fusion?
Patrzac na ilosc problemow z wszystkimi compizami, fusionami itp zastanawiam sie po kiego licha ludzie ich uzywaja? Wiekszosc efektow jest denerwujaca i nieuzyteczna, a bawic sie czyms tak niestabilnym dla dwoch przydatnych wtyczek to jak dla mnie HC:-) Na szczescie owe dwie przydatne dla mnie funkcje beda zaimplementowane w kwin 4.0 wiec czekam cierpliwie, ale moze ktos mi wytlumaczy fenomen popularnosci tych zabawek? 

Poza tym, jak to na linuksie, nie kazdemu dziala tak samo. Mam dosc mocno 'uwindowsowionego' laptopa (HP Pavilion) i - pomimo, ze jak do tej pory nie rozgryzlem odpalania radiowki i dzialajacych jackow na sluchawki/glosniki zewnetrzne - od klikniecia w watek o CF z dzialu FAQ do absolutnie bezproblemowego odpalenia CF uplynelo mniej wiecej 5 minut. Dziala i smiga az milo. Jesli juz jakas wtyczka nie dziala (doslownie ze 3), to prawdopodobnie przez karte graficzna, ktora pewnych rzeczy z racji swojej 'mobilnosci' nie obsluguje. A ze to wygodne, ladne i pelne bajerow...
Niektore bajery compiza sa tylko bajerami (typu gumowe okna, dla mnie to masochizm uzywac tego na codzien). Ale jesli juz chodzi o zarzadzanie oknami, szczegolnie na mniejszym monitorze to jest wypas. Wrecz irytujace jest dla mnie, ze czesem walczac z kilkoma oknami zapominam o jakims skrocie i mozliwosciami compiza, ktore chronia przed totalnym wkurzeniem
.
Oczywiscie compiz nie jest idealny ale jak to w zyciu trzeba czasem isc na kompromis.
Wydaje mi sie, ze to co oferuje compiz jest przyszloscia w efektywnym zarzadzaniu pulpitem i to nie tylko na zwyklym PCcie.

Oczywiscie compiz nie jest idealny ale jak to w zyciu trzeba czasem isc na kompromis.
Wydaje mi sie, ze to co oferuje compiz jest przyszloscia w efektywnym zarzadzaniu pulpitem i to nie tylko na zwyklym PCcie.