plugin do suchania radia internetowego aac i suchana

Wszystko związane z jądrem systemowym, sterownikami, sprzętem itp.
F.E.O.S

plugin do suchania radia internetowego aac i suchana

Post autor: F.E.O.S »

Witam mam pytanie jaki programem mogę suchać radia internetowego z formatem AAC i muzyke żebym mógł suchać w tym formację czy jest jakiś plugin do XMMS prosze o namiary tego plugina wielka prozba szukam tego od dwóch dni i ne mogę znaleść
pdabrowsky

Post autor: pdabrowsky »

Do xmms'a musisz doinstalowac xmms-mp4. Ten plugin daje możliwość odczytu plików AAC. Jest to w repo lennego. Nie wiem jak w innych. Jeżeli Ci nie pasuje to masz jeszcze program "audacious". Pisany na bazie xmms'a.
Radia daje sie sluchac na xmms trzeba tylko dobrze sciezke skopiowac (chociaz na wszystkich nie probowalem).

Pozdro.
F.E.O.S

Post autor: F.E.O.S »

pdabrowsky,
pdabrowsky pisze:Radia daje sie sluchac na xmms trzeba tylko dobrze sciezke skopiowac
powiesz mi jak to się robi bo nie wiem jak się zabrać
kiko80
Beginner

Post autor: kiko80 »

Ja do słuchania radyjka internetowego urzywam Amarok + paczki które instaluje żeby było można słuchać faad2 faac powinno styknąć.
pdabrowsky

Post autor: pdabrowsky »

Cięzko powiedzieć. :| Najlepiej kopiować podana na stronie ścieżkę i w xmms jako url podawać, ale zaznaczam że to nie idzie zawsze.

W starej stabilnej wersji był VLC i on sobie ze wszystkimi radiami radził. Jest tutaj:
Tylko nie wiem czy nie bedzie jakiś zależności z tamtej wersji wiec... Jak chcesz możesz spróbować.
Ventrue
Junior Member

Post autor: Ventrue »

F.E.O.S, nawet w mplayerze możesz puścić...
giaur
Member

Post autor: giaur »

mplayer najlepszy, nawet aac+ dziala - nie widzialem zadnego innego programu pod linuksa ktory by to obslugiwal
ODPOWIEDZ