Jezeli chcesz wylogowac tak, zeby nie wlaczyl ci sie graficzny menedzer logowania, wpisz w xterm albo Gnome Terminal (czy jak sie tam to nazywa):
Kod: Zaznacz cały
su
<twoje haslo roota>
init 3
su
<twoje haslo roota>
init 3
Popieram, popieram. :mrgreen: Ja też polecam KDE, tam jest o wiele łatwiej się zorientować. Jak chcesz zainstalować, to w konsoli z poziomu roota wklep po prostuA tak w ogole to polecam jednak KDE zamiast GNOME - Gnome jest - delikatnie mowiac - prymitywne, gdyby ktos mi kazal tego uzywac to bym sie zachlastal chyba :mrgreen:
apt-get install kde
Nie ma takze opcji "Wykonaj polecenie" co mnie to pasji nieraz doprowadzalo, bo trzeba bylo szukac konsoli i dopiero wtedy wpisywac nazwe. Tak samo nie ma na przyklad chyba blokowania ekranu (ale tu pewien nie jestem bo gnome bardzi krotko goscilo u mnie na dysku)w menu właśnie nie ma wyłączenia systemu
No aż się scyzoryk w kieszni otwiera. Prymitywne to jest KDE bo obsługą i wyglądem przypomina syfa. Zero funkcjonalności z arkiem na czele, tylko myszką poruszyć i zaraz cała masa idiotycznych dźwieków z głośników się wydobywa. Drodzy koledzy nie narzucajcie koleżance swojego zdania na temat tego co jest lepsze, sama niech wypróbuje i sama niech sobie zdanie wyrobi.A tak w ogole to polecam jednak KDE zamiast GNOME - Gnome jest - delikatnie mowiac - prymitywne, gdyby ktos mi kazal tego uzywac to bym sie zachlastal chyba :mrgreen:
Czyli co konkretnie? Wyglad zmieniasz dowolnie, mozesz nawet ustawic tak zeby przypomnialo Gnome. Jezeli porownam wyglad Gnome i Keramik z KDE, to juz chyba nie ma co komentowac jak jest kazdy widzi.obsługą i wyglądem przypomina syfa
A co ty chcesz od Arka? Poza tym, 90% archiwów otworzysz w Konquerorze, masz katalogi tak jakbys folder otwieral.Zero funkcjonalności z arkiem na czele
U mnie nic sie nie wydobywa. Zreszta, wylaczenie dzwiekow to okolo 20 sekund.cała masa idiotycznych dźwieków z głośników się wydobywa
blokowanie ekranu: środowisko, zablokuj ekran
Jeszcze odnosnie funkcjalnosci: gdzie polecenie "Uruchom", gdzie blokowanie ekranu, gdzie restart komputera?