Dlatego też mam kilka pytań, zanim w ogóle za to się zabiorę:
1. Na serwerze mam specjalnie skompilowane jądro, które obsługuje HT z P4 (dawniej tego nie było). Czy uaktualniając dystrybucję, zmieni się również jądro? Czy pozostanie dotychczasowe? Z tego co widziałem w configu, to domyślnie skompilowane jądro 2.6.18-686 ma włączone SMP, czy to oznacza, że będzie w pełni wykorzystywało HT?
2. Jak wygląda sprawa plików konfiguracji? Tj. mam dość charakterystycznie skonfigurowane demony proftpd jak i apache. Czy po aktualizacji dystrybucji będę zmuszony ponownie wszystko konfigurować, tj. czy nadpisane zostaną stare pliki konfiguracji?
3. Czy po takiej operacji, zostaje duży bałagan w systemie? Może nie warto w to się paprać, tylko kupić nowy serwer z zainstalowanym etchem i na niego sobie spokojnie wszystko przenieść? Koszt to kilkaset dolarów, ale zawsze większa pewność, że wszystko pójdzie OK.
Fajnie by było, gdybyście podzielili się ze mną swoimi doświadczeniami w temacie aktualizacji systemu. Czy mieliście z tym jakieś problemy?
Trochę się obawiam tej operacji, bo zdalna administracja na tysiące kilometrów przypomina pracę sapera - jeden ruch i po sprawie

Pozdrawiam!