1 komunikat :
Kod: Zaznacz cały
The greeten theme is corrupt. The theme does not contain definition for the username / password entery element.
2 komunikat :
There was an error loading the theme , and the default theme could not be louded. Attempting to start the asandard greeter.
Z leksza jestem zielona z angla i nie wiem co mam z tym zrobić żeby działało , próbowałam z 3 motywami i tak samo , wiec szukam sobie jakieś info na necie no i coś doczytałam że kdm jest odpowiedzialne za ekran logowania więc daje to do myślenia że to juz powinno być bo ekran logowania moreblue jest ale lukam do menadżera pakietów i kdm nie jest zainstalowane no to daje do instalacji wyszukało to z płytki i sie instaluje ale coś sie to zawiesiło na ekranie ,wyłączyć tez sie nie chciało wiec jak to w win xp jak coś jest upierdliwe to najlepiej z procesów wywalić no ale pisze brak dostępu czy coś takiego wiec co tam będę się bawić w dostępy admina bo jak sie pyta to pyta o hasło a tu nie, wiec nie ma to jak iść na prościzne i sie wylogować a po logowaniu wszystko wydawało sie pięknie menadżera nie było i problem z głowy już olałam robotę z ekranem logowania musiałam jeszcze drukarkę dodać model moje drukarki był (HP Deskjet 3845) więc wydawało sie OK że stery są no ale wałek drukarka tak drukuje że kartki puste wychodzą a tusz jest wiec kolejny problem ,szukanie odp w necie jak to bywa na każdej stronie co innego to jeden pisze hplib to inny hpijs no to lukam czy to jest znów menadżerek no i o dziwo wiele rzeczy do hp jest coś tam dałam do zainstalowania i znów ten wałek zawisło na instalacji no więc logujemy sie na nowo juz nie pamiętam co miałam obejrzeć w menadżerze ale wchodzę i takie piękne okienko i pisze :
An error occured. The following details are provided: E: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem.
I nie wiem co mam z tym zrobić no i oczwiście menadżer pakitów nie działa . Ale nie koniec tej porażki co mnie jeszcze interesuje to czemu menadżera mam po angielsku i np ekran logowania i niektóre rzeczy w menu start jak nic z językiem nie kombinowałam a wydaje mi sie że wcześniej było to po polsku :/ choć mogę sie pomylić może w kubuntu ?? i jeszcze jedna porażka co też jest opisane na necie ale z leksza nie wypaliło a chodzi o znaki polskie w czcionce czyli zamiast np ó wychodziły prostokąty dwa wiec pierwsza myśl może zmiana czcionki to sobie skopiowałam z windowsa i dodałam arial ale nic nie pomogło wiec patrze na układ klawiatury PL był cały czas no ale gdzieś pisało że trzeba wybrać jeszcze csb i ktoś na jakimś forum napisał że mu to pomogło ( czyli układ kaszuski czy coś tam )a ja powiem że mi częściowo bo np w przeglądarce czy w openoffice mogę używać znaków ale w kadu , nazwach folderów nadal nie da sie i jeszcze gdzieś więc porażka w pół. Dodam że mam DEBIANA 4.0 więc jak ktoś może to niech ratuje