instalacja debiana

Pomoc dotycząca instalacji systemu
mikmik
Beginner

Post autor: mikmik »

winde chce eksmitować ;]

ale czy możecie mi zagwarantować ze ze strony goodbye microsoft sie ten debian zainstaluje a neostrada mu nie przeszkodzi?

[glow=red][ Dodano: 2007-08-12, 17:49 ] [/glow]
dobra to inaczej bo zainstalowanie tego z strony jest nie możliwe

wiec jak zrobić to z pendrivem? ale jak to zrobić tak zeby te pakiety ppp były zebym mógł nesotrade zainstalować i reszte z neta pociagnąć potrzebował bym na tym pendrive minimalna ilość danych na tyle aby była konsola i pakiety potrzebne do neostrady
velmafia
Member

Post autor: velmafia »

mikmik pisze:wiec jak zrobić to z pendrivem?
na forum był podawany gdzieś opis (link do opisu) jak zainstalować Debiana z pena, poszukaj
mikmik pisze:ale jak to zrobić tak zeby te pakiety ppp były zebym mógł nesotrade zainstalować i reszte z neta pociagnąć
znajdź opis instalacji neo, ściągnij potrzebne pliki na pena, i po zainstalowaniu systemu bazowego z pena zainstaluj neo i gotowe
Ventrue
Junior Member

Post autor: Ventrue »

Albo netinstall'a ściągaj i właduj pliki od neo do pena...
mikmik
Beginner

błagam was napiszcie jak to zrobić bo ten kompa tak działa jak by chciał a nie mógł wejście na to forum zajmuje około 10 min

bede miał netinst ale przeciez on pobiera jądro z neta wiec jak ja mam tą neostrade zamontować i skąd wytrzasnąć te pliki jak one są w repo

bede potrzebował unzipa i ppp

a mógł bym debiana postawić z pierwszej płyty? dvd albo cd zeby te pakiety były na płycie?
velmafia
Member

mikmik pisze:a mógł bym debiana postawić z pierwszej płyty?
tak z pierwszej płyty najlepiej stawiać Debiana, trzeba było od razu to zaproponować ]ppp[/b] ale nie wiem jak z unzipem, ale też powinien być.
Ventrue
Junior Member

mikmik pisze:on pobiera jądro z neta
Nie pobiera. Sam instalowałem z netinstall'a Lenny'ego
mikmik pisze:skąd wytrzasnąć te pliki jak one są w repo
http://www.debian.org/distrib/packages
Dowiedz się jakie to pakiety i ściągaj z zależnościami ]
mikmik
Beginner

pobiera bo niejednokrotnie instalowałem lennego i etcha z netinsta i zawsze mi jądro pobierało;]
Ventrue
Junior Member

mikmik, chcesz się sprzeczać? (I dalej gadać nieprawdziwe rzeczy?) Instalowałem go u siebie, ten na którym działam, a podczas instalacji internetu nie miałem... Zresztą, przeglądnij ten temat: KLIK
velmafia
Member

a płycie netinstall jest jądro, bo inaczej robienie płyty instalacyjnej nie miało by sensu...
a to że Ci ściągało z neta, to pewnie dlatego że miałeś neta i było nowsze dostępne, czy coś w tym stylu.
ODPOWIEDZ