Katalog
nie raz usuwałem, nic się złego nie działo.
A w katalogu
nic nie ma, pusty jest.
Wiem, że to problem na inny temat, ale może być powiązany, bo zauważyłem, że czasem znika mi możliwość używania klawiatury, coś ją wyłącza. Pomaga wylogowanie się i zalogowanie ponowne. Może ten certyfikat tego dotyczy?
Przeinstalowałem system, ale problem był nadal. Jednak od dawna nie robiłem porządków w /home i .config m.in. Usunąłem stare katalogi z plikami, było tego trochę. Usunąłem też programy do kompresji, poza dwoma: Soundconverter i Sound Juicer, na chwile obecną nie ma tego komunikatu. Jeszcze jednak poczekam, by to nie była przed wczesna radość.
Używam : Terminal.
Problem się pojawia znowu po kilku dniach, z innym komunikatem:
https://zapodaj.net/plik-974kmSMGQe
Po tym komunikacie, blokuje mi sie system, choć nie za kązdym razem, nie moge otworzyć katalogów na pulpicie. muszę się wylogować lub przeładować system.
Może ktoś coś doradzi? Może jest konieczność przeinstalowania systemu, usunięcie wszystkiego z /home? Ostatnio zostawiłem tylko tam 3 katalogi z operą, goglechroem, i akonadi.
Chyba zlokalizowałem przyczynę. Jak przychodzi mi reklama banku PKO BP, wtedy jest ten komunikat. Poza tym w opisie maila z reklamą jest to:
Kod: Zaznacz cały
Podpis utworzono czwartek, 28 sierpnia 2025 19:52:31 czas środkowoeuropejski letni przy użyciu certyfikatu: Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski S.A. (B571 4516 AAA2 D6C5)
Ten certyfikat nie jest certyfikowany przez godny zaufania urząd certyfikujący lub urząd certyfikujący jest nieznany.
Co w związku z tym zrobić? Akceptować certyfikat? Prosiłbym o wskazówki.