Jak zainstalowa

Pomoc dotycząca instalacji systemu
Awatar użytkownika
Mała Mi

Post autor: Mała Mi »

Za nim co kolwiek napisałam tutaj wszystko sprawdziłam . kartę i zasilacz sama wymieniałam . Nie jest to trudne. Na tą chwile nie jestm w stanie powiedzieć jaka to karta i zasilacz bo nie pamiętam, a komputera nie mam u siebie w domu.
Jedyne co mnie dziwi dlaczego kiedyś mogłam instalować z penka Linuxa, a teraz już nie. Zresztą elementary też tak instalowałam.
Może w biosie coś się poprzestawiało. :-\
Awatar użytkownika
navigator
Beginner

Post autor: navigator »

A jednak ktoś grzebał :)
A brat to grzebał w kompie czy w elementary os czy tu i tu.
Kable jeszcze posprawdzać, dowiedzieć się jaka karta graficzna i wymagania elementary os.
I czy na karcie graficznej jest dodatkowe gniazdo do podpięcia zasilania.
W okolicach gniazda od procesora powinno być też dodatkowe gniazdo zasilania płyty głównej zależy że tak powiem składance się z 4 lub 6 oczek :) jak jest to też warto by było to wpiąć.
A wo gule to trudno pisać bo nie wiadomo jaka: płyta główna, procesor, ram, bios, grafika i zasilacz ile kosztował w sklepie :) :).
Awatar użytkownika
Mała Mi

Post autor: Mała Mi »

Ale wymiana karty graficznej i zasilacza byłam chyba z pięć lat temu i do tej pory nie było problemu no może poza tym nie działającym CD . Brat grzebał w os bo jakiś lewy penek nie działał. Wpisywał jakieś komendy i zepsuł system. Komputer leciwy bo będzie miał z 10 lat ale całkiem nieźle chodzi. Linuxa mam na nim od kiedy odkrylam ten system.

Bardzo dziękuje za chęć pomocy i poświęcony czas ;-)
navigator pisze: A wo gule to trudno pisać bo nie wiadomo jaka: płyta główna, procesor, ram, bios, grafika i zasilacz ile kosztował w sklepie :) :).
Niestety komputer ma swoje lata i nie pamiętam co jest w środku. :(
płyta główna Gigabyte
grafika Radeon
zasilacz ??
dysk twardy sagem

Martwię się że nie poradzę sobie z instalacja systemu za pomocą sieci nie jest aż tak zaawansowanym użytkownikiem Linuxa, raczej samoukiem z pomocą wujka googla .

Proszę nie lepić postu pod postem tylko używać opcja "Edycja wiadomości".
Awatar użytkownika
navigator
Beginner

Post autor: navigator »

Jak tak to trzeba w bisie Defaults zrobić i wtedy z tym pendraiwem próbować, może i na pendraiwie coś się skrzyczało i jeszcze raz trzeba przygotować go.
Jaki znajomy nie ma jednak użyczyć dvd, czy kompa co by dysk wpiąć i zainstalować system?
ODPOWIEDZ